promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Szeged elvérzett Párizsban, Kovacsics 15 gólt lőtt a Fradiban
Borítókép:  Forrás: delmagyar.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Bajnokok Ligája B csoportjában az egész mezőny két legjobb formában lévő csapata, a veretlen Pick Szeged és a PSG csapott össze Párizsban.

A hazaiaknál az egyik legnagyobb hiányzó Nikola Karabatic volt, akinek olimpiai, Eb- és vb-címeinél már csak a góljait nehezebb számon tartani, így a magyar csapatnál nem bánkódtak a bütyökműtétje miatt pihenő átlövő kimaradása miatt.

Többek között a kapuban remeklő Segónak és Sostaricsnak köszönhetően a Szeged dominált az első neyedórában, s vezetett. A védőmunka ekkor kezdett lankadni, és a világsztárokkal – Sagosen, Mikkel Hansen, Gensheimer, Toft Hansen, Abalo – megszórt PSG ellépett. Ekkor Bodó Richárd elkezdte szórni a gólokat, és mivel az addig puhábbnak tűnő védekezés is keményebb lett – mögötte Segóval –, a szünetre egy gólra csökkent a hátrány.

A fordulás után sem csökkent a sebesség egyik oldalon sem, folyamatos volt a gólváltás, 19-20-nál a pompásan irányító Bombac találatával hosszú idő után először vezetett a Szeged. Az apróbb hibák, labdaeladások és a francia csapat játékosainak egészen elképesztő egyéni tudása miatt a PSG egy orrhosszal mindig előrébb tudott járni. Bodó hatodik góljával tartotta magát a Szeged, a balátlövő nagy napja volt a vasárnapi.

Tíz perccel a vége előtt a szegediek mestere, Carlos Pastor kapust cserélt – Allilovic jött –, és időt is kért, a párizsiak ugyanis három góllal megléptek (29-26). Källman négyperces gólszünetet szakított meg (30-27), de újra és újra hibáztak a szegediek, a kilencgólos Gensheimer viszont nem, a szélről ugyanolyan életveszélyes volt, mint befutásokból. 32-27-nél, alig hat perccel a vége előtt hízott sajnos a legnagyobbra a különbség.

Innentől már csak faragni tudott a hátrányból a Szeged. Balogh és Maqueda gólja visszahozta a reményt, de Bombacnál belemenést fújtak a játékvezetők, amivel eldőlt a mérkőzés. 

A végeredmény:
PSG - Pick Szeged 33-31 (15-14)

A nőknél a Ferencváros a D-csoportban 33-30-ra verte a német Bietigheimet Érden, ezzel pillanatnyilag vezeti a négyest. A németek az első félidőben és 10 perccel a vége előtt is vezettek, de Kovacsics Anikó élete formájában volt, és 15 (!!!) góljával eldöntötte a mérkőzést.

Ha a Bukarest a papírforma szerint elveri a Kristiansandot, akkor a Fradi középdöntős. 

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás