promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leicester City: bajnoki után temetés következik
Borítókép:  Forrás: irishtimes.ie
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Vicai Srivaddhanaprabha földi maradványai megérkeztek Bangkokba. A Leicester City thaiföldi tulajdonosa múlt szombaton halt meg, csapata West Ham elleni mérkőzését követően a szokásoknak megfelelően a stadion kezdőköréből emelkedett a levegőbe helikoptere, melyen rajta kívül négyen utaztak. A pilóta elveszítette az irányítását a gép felett, mely megpördült néhányszor, és földbe csapódott a stadion melletti parkolóban. A zuhanás pillanatait videófelvételen is rögzítették.

A temetés szombaton kezdődik, és több napon át tart buddhista szokás szerint.

leicester city temetes2

A Leicester teljes csapata elutazik Bangkokba, a Cardiff elleni szombati mérkőzésük után indulnak, mely brit idő szerint délután 3-kor kezdődik. Bangkokban hét órával később van, így elég kimerültek lesznek a játékosok, de ez bizonyosan kevéssé izgatja őket a jelenlegi helyzetben. Másfél napot töltenek majd Thaiföldön, eközben leróják tiszteletüket az egykori tulajdonos előtt, akihez a hírek szerint a csapat nagy része igen közel állt, remek embernek tartotta.

A csapat legnevesebb játékosa, a válogatott Jamie Vardy így fogalmazott pénteken a SkySports-nak:
Érzelmekkel teli lesz, de a csapattal megbeszéltük, és úgy döntöttünk lejátsszuk a cardiffi meccset. Ez volt mindannyiunk legkeményebb hete, mióta élünk. A temetés nagyon fontos lesz számunkra, mi így fejezzük ki a tiszteletünket. Közel állunk egymáshoz, mint egy nagy család, és ennek a fő eredője Vichai. Szóval számunkra hihetetlenül fontos, hogy ott legyünk a temetésen.
Claude Puel, a csapat mestere a szombati mérkőzés előtti sajtótájékoztatón megrendülten olvasott fel egy levelet, melyben elbúcsúzott a volt tulajdonostól, s kifejtette, a csapat tovább halad azon az úton, melyet a tulajdonos kijelölt számára. 

Srivaddhanaprabha temetésének költségéhez hozzájárul a thaiföldi király is, ő biztosítja az egyedi készítésű, gyönyörűen díszített, nyolcszögletű koporsót, mely hét napon át lesz kiállítva az egyik bangkoki buddhista templomban, hogy mindenki tiszteleghessen az elhunyt üzletember előtt.

A milliárdos Srivaddhanaprabha mélyen vallásos buddhista volt, több templom építését is támogatta hazájában, játékosait, futball csapatát több alkalommal is megáldották buddhista szerzetesek mérkőzések előtt. A thaiföldi király is elismerte jótetteit, és 2012-ben új családnevet adományozott neki. A Srivaddhanaprabha jelentése szabad fordításban: a fejlődés dicsőségének fénye.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás