promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van, ahol a kispadról kell behívni a rohamrendőröket
Borítókép:  Forrás: dailymirror.co.uk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Miközben mi hajnal négy tájban az igazak álmát aludtuk, Porto Alegrében az Arena do Gremioban a játékvezetőt és asszisztenseit rohamrendőrök menekítették ki a Libertadores Kupa elődöntőjének visszavágójáról.




Történt, hogy a Gremio az argentin River Plate-tel csapott össze a dél-amerikai Bajnokok Ligájában, s az odavágót a brazilok nyerték 1-0-ra. A visszavágón is rendületlenül próbálkoztak, és a 36. percben Leo Gomes révén megszerezték a vezetést. Ezzel összesítésben már 2-0 volt nekik, eldőlni látszott a meccs.

A River viszont iszonyatosan felszívta magát, közel 70-30 arányban birtokolta a labdát, és dupla annyi kapura lövéssel próbálkozott, mint a hazaiak. A 78. percben egy szabadrúgás után sikerült a szépítés, így már csak egyetlen gól hiányzott a Los Millonariosnak, vagyis a Milliomosoknak, hogy ők jussanak a döntőbe.

Percekkel a lefújás előtt tizenegyesgyanús eset miatt Andrés Cunha játékvezető megállította a játékot, és a videóbíró jelzésére végül büntetőt ítélt – az eset lassítása alapján teljes joggal. A hazai futballisták teljesen összetörtek, a korábban sárga lapot kapó Bressan összeomlott. Megfogta a játékvezető vállát, és úgy kérlelte, majd miután látta, hogy semmire sem megy, üvöltözni kezdett. Megkapta a második sárgáját, s mehetett volna zuhanyozni, de ő felváltva könyörgött és próbált nekimenni a sporinak vagy épp valamelyik segítőjének.

A szervezők már ekkor odabattyogtak a rohamrendőrök kispadjához – dél-amerikai meccseken ilyenre is szükség van, bizony –, és azt beszélték meg, hogy az egyenruhásoknak milyen formációban kell majd lekísérniük a pályáról a játékvezetőt. Fernandez a 95. percben, 7-8 perces közjátékot követően bevágta a tizenegyest, és a spori 15 (!) perc hosszabbítást követően lefújta a meccset, így 2-2-vel, idegenben lőtt több góllal a vendégcsapat jutott a fináléba.

Ezután a Gremio 6-8 játékosa még megrohanta Andrés Cunhát, és a rohamrendőrök pajzsába kapaszkodva látta el életvezetési tanácsokkal, s adta át jókívánságait a családjának.

A meccs teljes összefoglalója: 

A döntőben összejöhet a föld legnagyobb foci derbijének tartott Boca Juniors–River Plate összecsapás, a Boca ugyanis idegenben 2-0-ra verte a Flamengót.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás