promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pep Guardiola most először beszélt a családját ért traumáról
Borítókép:  Forrás: mancity.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Néhányan talán emlékeznek a friss világbajnok Antoine Griezmann Twitter-posztjára 2015 november 14-én:
Hála Istennek, hogy a nővérem ki tudott szabadulni a Bataclanból. Imádkozom az áldozatokért és a hozzátartozókért.
A futballista nővére a párizsi Bataclan koncertteremben mulatott, amikor fegyveresek betörtek az épületbe, és majdnem száz embert meggyilkoltak. A Párizs több pontján lecsapó szélsőségesek több mint 120 embert öltek meg aznap.

Európa-szerte folytatódtak a hasonló támadások, tavaly májusban Ariana Grande amerikai énekesnő koncertjén csaptak le fegyveresek. Eddig nem beszélt róla, de a Manchester City vezetőedzőjének, Pep Guardiolának is ott volt a koncerten a családja.
Otthon voltam a fiammal, a feleségem és két lányom viszont ott voltak a Manchester Arénában. Nekünk végül szerencsénk volt, de sajnos nagyon sokan megsebesültek
– mondta a BBC Radio 5-nek a spanyol mester, aki Twitteren rögtön posztolt is az események követően.



Összesen huszonhárman haltak meg a helyszínen, és 139 sérültet kellett ellátni, miután egy öngyilkos merénylő bombát robbantott a tömegben, mely épp elhagyta a termet a koncert végén.
A feleségem telefonon hívott, de a vonal hirtelen megszakadt. Újra hívott, és azt mondta: »Valami történt. Futunk, nem tudom, mi van«. Aztán megszakadt a vonal. Megpróbáltuk újra hívni őket, de nem sikerült.
Guardiola és fia autóba vágták magukat, és azonnal az Arénához hajtottak. Pár percre rá újra csörgött a telefon:
Kint vagyunk, kint vagyunk
– mondta megkönnyebbülten Cristina, a tréner felesége.
PepGuardiola és családja20181025I
A BBC Radio 5-ben Guardiolának hat olyan zeneszámot kellett megjelölnie, melyre a családjára, a focira, a szerelmre, s egyáltalán az életre asszociál. A család esetében az Oasis Don't Look Back in Anger című dala jut eszébe, s felesége és lánya megmenekülése a tavalyi koncertről.
Guardiola a műsorban a zeneszámok kapcsán beszélt Alex Fergusonról, a gyermekkoráról, játékosa, David Silva koraszülött gyermekéről, Johan Cruyffról, a menekültválságról és arról, hogy ő már örökre manchesteri, és Manchester City rajongó marad. A teljes cikket itt találja!

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás