Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nem okozott gondot Szlovákia a magyar férfi kézilabda-válogatottnak

Nem okozott gondot Szlovákia a magyar férfi kézilabda-válogatottnak

Sport & Szabadidő

Nem okozott gondot Szlovákia a magyar férfi kézilabda-válogatottnak

Sport & Szabadidő

Promotions 18:20
A magyar válogatott bő keretéből Borbély Ádámot és Vasic Markót hagyta ki Csoknyai István, aki éppen az 54. születésnapján mutatkozott be – a 2009-2010-es időszakot követően másodszor – a szövetségi kapitányi poszton. (Az egyszer már visszavonult jobbátlövőről, motivációjáról, és a nemzeti csapat kilátásairól is kérdeztük a frissen kinevezett kézis kapitányt.)

Remekül kezdte a meccset az esélyesebb magyar válogatott, amely jó védekezéssel, Mikler Roland védéseivel és Bánhidi Bence góljaival gyorsan ellépett (5-1) riválisától. Ezt követően a pontatlanabb támadásokat kihasználva egy 3-0-s sorozattal felzárkóztak a szlovákok (6-5), és a Barcelona korábbi játékosa, Martin Stranovsky találataival egy ideig tartották is a szoros állást.

Az első félidő utolsó tíz percében ismét jelentősen javult a hazaiak védekezése és kapusteljesítménye, a vendégek csupán egyszer találtak be a szünetig, így egy 7-1-es szériával ismét megnyugtató előnyre tettek szert a magyarok (16-9).

A második felvonás elején nem változott a különbség, ezért Szlovákia a támadások során egy ideig kapus nélkül, létszámfölényben játszott. A magyarok védekezése ekkor nem működött olyan hatékonyan, mint korábban, és mivel felváltva estek a gólok, a hazaiak előnye a szünethez képest csak egy góllal nőtt (30-22).

A szlovákok – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Martin Stranovsky volt hét góllal.

A két csapat 32. alkalommal találkozott egymással, az örökmérleg magyar szempontból immár 22 győzelem, négy döntetlen és hat vereség.
Gratulálok a fiúknak! Tisztességesen és korrektül játszottak. A kontrajáték még egy kicsit döcögött, nem ment úgy, ahogy kellett volna. Nem tudtam úgy forgatni a csapatot, ahogy szerettem volna. Most a két pont volt a lényeg. Hozzátenném, hogy ez a magyar válogatott, ezekben a fiúkban kell megbízni
– mondta Csoknyai István.
Kevés időnk volt, ahhoz képest a támadás és a védekezés is rendben volt, persze van még minben fejlődni. Pároskapcsolatban és védekezésben kell főleg megtenni. Csütörtöktől elkezdünk felkészülni az olaszokból
– mondta a csapat beállósa, Bánhidi Bence.
A saját teljesítményemmel nem igazán vagyok elégedett, mindig van hova fejlődni. Ellenben a srácok nagyon jól védekeztek előttem, ilyen védelem mögött megtiszteltetés védeni
– tette hozzá a válogatott kapusa, Székely Márton.

A nyolc selejtezőcsoport első és második helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik jut ki a norvég, svéd, osztrák közös rendezésű Európa-bajnokságra. A csoport-harmadikok rangsora az első és a második helyezettek elleni mérkőzések alapján készül majd el.

A tornát 2020. január 10. és 26. között Göteborgban, Malmőben, Stockholmban, Grazban, Bécsben és Trondheimben rendezik, így a három házigazda, Svédország, Ausztria és Norvégia válogatottja, valamint a címvédő Spanyolország automatikusan tagja a mezőnynek, amely első alkalommal lesz 24 csapatos.

Eredmény, férfi Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló, 7. csoport:
Magyarország–Szlovákia 30-22 (16-9)
a magyar gólszerzők: Bánhidi 6, Bóka 5, Balogh Zs., Lékai 4-4, Ancsin, Bodó, Hornyák 3-3, Schuch, Juhász 1-1


további eredmény:
Oroszország–Olaszország 34-20 (18-7)

A magyar válogatott további mérkőzései:
2. forduló, október 27., szombat: Olaszország–Magyarország, Padova 18.45
3. forduló (2019. április 10. vagy 11.): Oroszország–Magyarország
4. forduló (2019. április 13. vagy 14.): Magyarország–Oroszország
5. forduló (2019. június 12. vagy 13.): Szlovákia–Magyarország
6. forduló (2019. június 15. vagy 16.): Magyarország–Olaszország

(TK via MTI)

Borítókép: Kovács Tamás, MTI