promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mikler-parádéval nyert a Veszprém a BL-győztes otthonában
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A magyar csapat két győzelemmel és két vereséggel, ellenfele viszont pont nélkül várta a találkozót.  A Veszprém kispadján ezen a találkozón mutatkozott be a kedden kinevezett spanyol vezetőedző, David Davis. A négyes döntő bevezetése óta még soha nem fordult elő, hogy az aktuális bajnok kettőnél több vereséggel kezdje az új évadot.

A veszprémiek keretében ezúttal nem szerepelt Gasper Marguc és az olimpiai bajnok dán Rene Toft Hansen, ott volt viszont – a szezonban először – Jamali Iman. A Montpellier-ből az argentin Diego Simonet, a litván Jonas Truchanovicius és az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia Michaël Guigou hiányzott.

A hazaiak rögtön a meccs elején elléptek két góllal, de a Veszprém hamarosan fordítani tudott (4-5) Lékai Máté és Andreas Nilsson vezérletével. Sterbik Árpád remekül, a Montpellier svájci kapusa, Nikola Portner viszont védés nélkül kezdte a mérkőzést, utóbbit le is cserélték.

A 18. percben még 10-8-ra vezettek a vendégek, ám hullámvölgybe kerültek, és az egyre jobban védekező címvédő gyors ellenakciókkal, 5-0-s szériával fordított (15-12).

A második félidő első harmadában sok időt tölthettek emberelőnyben a franciák, de a csereként beállt Mikler Roland négy bravúros védésének köszönhetően nem nőtt az előnyük (22-20), sőt kisvártatva megint egyenlő volt az állás (22-22).

A Veszprém 12-11 után ismét vezetést szerzett (24-23), Patrice Canayer vezetőedző időt kért, de csapata ezt követően is több helyzetet kihagyott. A vendégek előnye a meccs során először lett háromgólos (26-23), ám újabb fordulat következett, és Baptiste Bonnefond, valamint Melvyn Richardson góljaival ezúttal a Montpellier egyenlített (28-28).

Borut Mackovsek 57 másodperccel a vége előtt gólt szerzett, ezzel újra a veszprémiek álltak jobban (29-30), és bár az utolsó fél percet ismét emberelőnyben töltötték a hazaiak, Mikler sokadik bravúros védése a győzelmet jelentette csapatának.

A Montpellier legeredményesebb játékosa Richardson volt hét góllal.

A két csapat 13. alkalommal találkozott egymással a BL-ben: négy vereség mellett ez volt a magyar együttes kilencedik sikere.

A jövő hét végén szünet lesz a férfi Bajnokok Ligája csoportkörében, a Veszprém a címvédő Szegedet fogadja vasárnap a magyar bajnokság rangadóján.
Nagyon nehéz meccs volt. A csapaton azt érzem – és személy szerint magamon is –, hogy sokkal felszabadultabbak vagyunk. Ezeken a meccseken speciális állapot az, amikor be kell jönnöm, és tudom, hogy nagyjából nem kaphatok több gólt. Szerencsére sikerült ziccerbe, és hetesbe is belekapnom. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen két hét alatt szinte teljesen megváltozott az életünk. Teljesen mást kell megtanulnunk, ebben biztosan lesznek meg nem értések a pályán, de az edző azt kérte, hogy minden edzésen legyünk száz százalékosak, mert akkor a lehető leghamarabb el tudjuk sajátítani azt, amit ő szeretne látni a pályán. Csak egy ihlet volt az utolsó támadásnál arra menjek, amerre a játékos lövi a labdát
– mondta a mérkőzést közvetítő Sport TV-nek Mikler Roland, a Telekom Veszprém és a magyar válogatott kapusa.
Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, A csoport:
Montpellier HB (francia)–Telekom Veszprém 29-30 (16-14)
a Veszprém gólszerzői: Strlek 6, Nilsson 5, Nenadic, Tönnesen 4-4, Manaszkov, Gajic, Mackovsek, Nagy L. 2-2, Lékai, Mahé, Ilic 1-1

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás