promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Decemberig előzetesben marad a két verekedő orosz válogatott – felkavaró videók!
Borítókép:  Forrás: scorum.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
December 8-ig biztosan előzetesben marad Alekszander Kokorin és és Pavel Mamajev, a Zenit és a Krasznodar két válogatott futballistája. A vád ellenük huliganizmus.

A két játékos egy nagyobb társasággal mulatott, s részegen előbb összevert egy hivatásos sofőrt egy parkolóban hétfőre virradóra, az illetőt, akit eszméletlenre vertek, hosszasan bántalmazták is. Egy autóban pedig kárt okoztak. Vasárnap délután egyébként a Zenit és a Krasznodar egymás ellen játszott, a hazai Szentpétervár 2-1-re nyert. Mamajev kezdő volt, míg Kokorint becserélték.

A videók megtekintését csak 18 éven felüli olvasóinknak ajánljuk!


Ezután elutaztak Moszkvába, ahol az egész éjszakát szórakozással töltötték, majd beültek egy kávézóba. Ekkor összeszólalkoztak egy férfival, akiről utóbb kiderült, hogy kormánytisztviselő, a kereskedelmi és ipari minisztérium hivatalnoka. Kokorin a videófelvételek tanúsága szerint felkap egy széket, s azzal üti a férfit, akinek többen a védelmére kelnek. (Mamjev Gucci-pulcsiban látható.)



A hivatalnokot Denis Paknak hívják, ügyvédje szerint belső sérülései keletkeztek a verés hatására. Ráadásul a jogász azt állítja, a támadás rasszista alapú volt, hisz a játékosok felrótták a férfinek annak koreai származását. Ez súlyosító körülmény is lehet később.

A futballisták ellen körözést, elfogató parancsot adtak ki, s emiatt szerdán ők maguk jelentkeztek a rendőrségen, a hírek szerint Kokorin az idézéshez képest jelentős késéssel adta fel magát.

A Zenit és a Krasznodar közlemény adott ki a botrány nyomán, mindkét klub azt írta, szégyenletes, ami történt. A szentpéterváriak bizonyosan megvárják a nyomozás végét, s csak aztán fogja kirúgni Kokorint, míg a Krasznodar azonnal meg akar válni Mamajevtől. Mamajev felesége arról beszélt, hogy rögvest el akar válni férjétől, bár az utóbbi hónapokban házasságuk amúgy is válságban volt.

Pavel Kolobkov sportminiszter azt nyilatkozta, hogy az egész orosz fociról sötét képet fest, ami történt, és mivel huligánok nem szerepelhetnek az orosz válogatottban, Kokorin és Mamajev soha többet nem fog pályára lépni a szbornajában.

A huliganizmus bűncselekmény az orosz törvények szerint akár öt évig terjedő börtönbüntetéssel is sújtható, szinte biztos, hogy a két játékos letöltendőt fog kapni, az ítéletig pedig előzetesben maradnak.

Kokorin az orosz válogatott egyik legjobb csatára, csak térdsérülése miatt maradt le az idei oroszországi világbajnokságról, negyvennyolcszor szerepelt nemzeti mezben. Mamjev tizenötször, őt a 2016-os Eb óta nem hívták be.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás