promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rafa Nadal menti az áradás elől menekülőket
Borítókép:  Forrás: Facebook/Ilovetennis
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A heves időjárási körülmények következtében óriási áradások sújtják Mallorca szigetét. A folyóvá duzzadt sárpatakok az utcákon hömpölyögtek, autókat sodortak el, hatalmas károkat okoztak: eddig legalább tíz ember vesztette életét. A katonaságot is kivezényelték, hogy mentsék, ami menthető.

Sokak otthona lakhatatlanná vált az áradások miatt, ezért átmeneti szállásokat kellett biztosítani.

Rafael Nadal, a spanyolok első számú teniszezője nem volt rest megnyitni szülővárosa, Manorca teniszakadémiáját a rászorultak előtt. Sokan töltötték az éjszakát matracokon a sportoló által gründolt centrum csarnokában. Az árvíz által leginkább érintett város Sant Llorenc 13 kilométerre van Manorcától, így óriási segítséget jelentett Nadal gesztusa.
nadal aradas3

Nadal a takarításban is aktívan kivette a részét, ugyanis az árhullám elvonultával mindent beterített a sár a város utcáin. A mallorcaiak teljes összefogására van szükség, hogy újra élhetővé tegyék a szigetet. Nadal, barátaival és fizioterapeutájával az oldalán gumicsizmát húzott, és kivette a részét a feladatokból.
nadal aradas2

A világranglistát vezető teniszező egy igazi filantróp, nagy szíve van, szeret segíteni, ha baj van. Így volt ez, amikor 2010-ben meg kellett menteni szeretett klubját, az RCD Mallorcát a csődtől, s ő adott rá pénzt.

Azt sem felejtik el a helyiek, amikor ugyanebben az évben gigantikus fatelepítési programhoz járult hozzá Thaiföldön. Alapítványa szegénysorsú gyermekeknek próbál segíteni.

A nevét viselő akadémia, amely most sokak szálláhelye, 2008-ban nyitotta meg kapuit.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás