promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az UFC elhagyásával fenyegetőzik nyílt levelében Khabib Nurmagomedov
Borítókép:  Instagram
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Portálunk is beszámolt arról, hogy botrányos körülmények között ért véget az ír Conor McGregor és az orosz Khabib Nurmagomedov meccse a 229. UFC-gálán Las Vegasban.

Bár a találkozót követően Nurmagomedovnak még Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke is gratulált, az UFC első embere, Dana White arról beszélt, hogy szerinte gusztustalan, ami történt, és utalt rá, hogy az orosztól akár elvehetik a vb-címet.

Azonban az orosz harcos szerdán egy bejegyzéssel mutatta meg, hogy már nála van az öv és egyben viccesen üzent is a szervezet vezetőjének. Dana White reagált is az üzenetre, és szintén viccesen megjegyezte, hogy ő akkor viszont elment volna Nurmagomedov apjához, és panaszkodott volna egy sort. Az apai sztori előzménye, hogy a vasárnap hajnali meccs utáni sajtótájékoztatón Nurmagomedov arról beszélt, hogy a meccs utáni történésekért elnézést kér, de sokkal jobban fél az apai dorgálástól, amit kapni fog.

Csütörtökön újabb balhé robbant ki Khabib Nurmagomedov és az UFC között. A szervezet ugyanis a botrányos gálát követő első lépésként törölte Zubajra Tuhugov következő meccsét, mert a feltételezések szerint ő is részt vett a vasárnapi hajnali meccset követő tömegbunyóban. Sajtóértesülések szerint az is elképzelhető, hogy kizárják az UFC-ből.
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

Погнали брат ☝️☝️☝️

Zubaira Tukhugov (@zubairatukhugov) által megosztott bejegyzés,


Nurmagomedov barátjának nevezi Tuhugovot, és az Instagramján olvastó nyílt levélben felveti a kilépés lehetőségét is. A „Sas” becenévre hallgató Nurmagomedov felemlegeti azt az áprilisi eseményt, amikor McGregor egy kordont hajított az őt és csapatát szállító buszhoz. Tény, hogy az ír hónapokon keresztül szította a hangulatot, amit az UFC-vezetése látványosan megtűrt, így tulajdonképpen nem is volt meglepetés az, hogy tömegbunyóba torkollott a mérkőzés.

Nurmagomedov már a McGregor elleni csata utáni sajtótájékoztatón – miközben mindenkitől elnézést kért – is azt hangoztatta, hogy ellenfele „szidta a vallásomat, az országomat, az apámat, nem értem, miért arról beszél mindenki, hogy én átugrottam a ketrecet, és miért nem erről, és hogy McGregor majdnem megölt két embert, mikor korábban a buszomra támadt!”

Ezeket az okokat most is felsorolja, és levelében (amit az nso.hu-n szó szerinti fordításban is olvashatunk) azt érzékelteti, hogy őt nem merik megbüntetni, ezért egy nem annyira ismert versenyzővel akarnak példát statuálni:
A UFC-nek!
Miért nem rúgtatok ki senkit, amikor megtámadták a buszunkat, és több ember is megsérült? Akár meg is ölhettek volna valakit, miért nem mondott senki semmit, amikor a szülőföldemet, a vallásomat, a nemzetemet vagy éppen a családomat sértegették?
Miért az én csapatomat kell megbüntetni, amikor mind a két csapat verekedett. Azzal egyáltalán nem értek egyet, ha azt mondjátok, hogy én kezdtem. Én csak befejeztem, amit ő elkezdett.
Mindenesetre inkább engem büntessetek meg, mint Zubajra Tuhugovot, akinek semmi köze az egészhez. Rosszul gondoljátok, ha azt hiszitek, hogy csendben fogok maradni. Töröltétek Zubajra meccsét, és ki akarjátok rúgni, mert megütötte Conort. Azonban ne feledjétek, hogy először Conor ütötte meg az egyik TESTVÉREMET, nézzétek csak meg a videót.
Tudnotok kell, ha ennek ellenére megváltok tőle, akkor engem is elveszítetek. Oroszországban sosem hagyják cserben egymást a testvérek. A végsőkig hajlandó vagyok elmenni a testvéremért. Ha kirúgjátok, ne felejtsétek el elküldeni az én felbontott szerződésemet is, különben én magam fogom azt felbontani.
És még egy dolog... Megtarthatjátok a pénzem, amit visszatartotok. Nagyon el vagytok foglalva ezzel, remélem, nem akad a torkotokon... Megvédtük a becsületünket, és ez a legfontosabb! A végsőkig kitartunk! #Testvérek
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

I would like to address @ufc Why didn't you fire anyone when their team attacked the bus and injured a couple of people? They could have killed someone there, why no one says anything about insulting my homeland, religion, nation, family? Why do you have to punish my team, when both teams fought. If you say that I started it, then I do not agree, I finished what he had started. In any case, punish me, @zubairatukhugov has nothing to do with that. If you think that I’ll keep silent then you are mistaken. You canceled Zubaira’s fight and you want to dismiss him just because he hit Conor. But don’t forget that it was Conor who had hit my another Brother FIRST, just check the video. if you decide to fire him, you should know that you’ll lose me too. We never give up on our brothers in Russia and I will go to the end for my Brother. If you still decide to fire him, don’t forget to send me my broken contract, otherwise I'll break it myself. And one more thing, you can keep my money that you are withholding. You are pretty busy with that, I hope it won’t get stuck in your throat. We have defended our honor and this is the most important thing. We intend to go to the end. #Brothers

Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) által megosztott bejegyzés,


Biztosak vagyunk benne, hogy a 229. UFC-gálán történtek utózöngéiről még egy darabig hallani fogunk.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás