promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Cristiano Ronaldo életfogytiglant kap, ha elítélik
Borítókép:  Forrás: en.as.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 24.hu-n remek, minden részletre kiterjedő elemzés jelent meg Mészáros Ábel tollából arról, hogy mi vár Cristiano Ronaldóra a szexuáliserőszak-botránya nyomán. A cikk lényege, hogy a jog nehezen tudja majd megfogni a futballistát, hiszen évekkel vagyunk a feltételezett erőszak után, de a pénzes szponzorok jó eséllyel magára hagyhatják a játékost. Az éhen pusztulástól azért nem kell még félnie CR-nek, ugyanis már elég sok pénzt felhalmozott, s mivel saját ruhamárkája is van, akár azzal is szponzoráltathatja magát, ha kedve szottyan.

Ennél jóval érdekesebb talán az a tény, mi történik, ha Ronaldót vád alá helyezik. Erre hamarosan sor kerülhet, sőt akár újabb áldozat is jelentkezhet. Kathryn Mayorga után ugyanis a nő ügyvédjénél egy másik hölgy is jelezte, őt is megerőszakolta a futballsztár. Mivel mindkét feltételezett eset Las Vegasban történt, Nevada állam vonatkozó jogszabályai szerint ítélkezhet CR felett az ügy bírája, ha eljut a tárgyalóteremig a botrány. Amennyiben a bíróság büntetőügyként fogadja be az esetet, akkor minden bizonnyal a nemi erőszak lesz a legfőbb vádpont.
Las Vegas, ahol a feltételezett erőszakeset(ek) történt(ek) Nevada államban van, itt a 16 év felettiek ellen elkövetett bármilyen szexuális erőszakért életfogytig tartó börtönbüntetés szabható ki, az elítélt pedig leghamarabb 15 év után kerülhet szabadlábra (például jó magaviselet esetén).
Más amerikai államokban a szexuális erőszak bizonyos év után elévül, de Nevada nem ilyen. Ronaldóra tehát ez várna, ha elítélnék Las Vegasban.

Persze az ügy még a vádemelésig sem jutott el, Mayorga ügyvédje egyelőre a lehetséges bizonyítékokat próbálja minél nagyobb erővel összekaparni. Plusz megpróbálja előkeríteni azt a nőt, aki még 2005-ben jelentette fel Ronaldót szexuális erőszak miatt. A futballistát le is tartóztatták Londonban, de bizonyítékok hiánya miatt nem indult per.

A szexuális erőszakcselekményeket az évek múltával nagyon nehéz bizonyítani, hisz maradandó fizikai jelei legtöbbször nincsenek. Mayorga esetében viszont két szál is felfejthető, s bíróságon is felhasználható. Az egyik az állítólagos erőszak után készített orvosi látlelet, mely szerint a nő végbelében behatolás okozta zúzódások és repedések nyomai voltak láthatók. A másik a 2010 januárjában megkötött szerződés, mely Mayorga és Ronaldo között jött létre: ennek értelmében a nő 375 ezer dollárt kapott a hallgatásért.

A szerződéshez az ügyet kirobbantó Spiegel magazin szerint egy több kérdésből álló jegyzőkönyvet is csatoltak, melyben Ronaldo elismeri, hogy a nő le akarta állítani szex közben, de ez nem történt meg.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás