promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már nem Ljubomir Vranjes irányítja a magyar kézilabda-válogatottat
Borítókép:  keziszovetseg.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hétfőn a Promotions is írt a 24.hun megjelent információról, miszerint egy macedón lap állítása szerint Ljubomir Vranjest, a Telekom Veszprém vezetőedzőjét kirúgták. A klub kora délután megerősítette a hírt, sőt tudatták, hogy Vranjes svéd másodedzőjét és a sportigazgató Nikola Eklemovicsot is elbocsátották.

Értesüléseink szerint a svéd mester távozása már egy ideje a levegőben lógott: a klubnál nem mindenki értett egyet azzal az irányvonallal, melyet Veszprémbe hozott. Természetesen erről is szerettünk volna kérdezni Vranjest, aki telefonon nyilatkozott nekünk.

Vranjesnek 2020 nyaráig volt megállapodása a Veszprémmel, a szövetségi kapitányi megbízatása 2020. augusztus 31-ig szólt. Nem meglepő, ha szívesen folytatta volna a kapitányi munkát: amikor tavaly aláírta a szerződését, elmondta, a magyarországi munka neki azért is motiváló, mert így sokkal közelebb lehet a szüleihez.

Azonban a szövetség másképp döntött a 2017 nyara óta hivatalban lévő kapitány sorsáról, a közleményt változtatás nélkül közüljük:
A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége értékelte az elmúlt hónapokban, hetekben kialakult helyzetet, és azt a tényt, hogy Ljubomir Vranjes edzői megbízatása megszűnt a Telekom Veszprém együttesénél. Az elnökség mindezek ismeretében és Marosi László alelnök előterjesztésére a kapitányváltás mellett döntött, azaz szándékai szerint nem Ljubomir Vranjes és segítője, Björn Sätherström irányítaná a jövő januári világbajnokságra készülő férfi válogatottat. A szövetség vezetői a döntést közölték az érintettekkel. 
Amint megszületik a végleges megoldás, a Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatja a közvéleményt. Mivel a nemzeti csapat október 24-én Európa-bajnoki selejtezőt játszik, a Magyar Kézilabda Szövetségnek meg kell kezdenie az új szakmai stáb kinevezésévek előkészítését. A megállapodás létrejöttekor az új szövetségi kapitányt az MKSZ sajtótájékoztató keretében mutatja be, a szövetség ekkor ad információt a sajtó képviselői számára a kapitányváltás okairól, részleteiről – tette hozzá a szövetség oldala.
A handball-planet.com kézilabdás szakportál úgy értesült, hogy a spanyol Xavi Sabaté – aki jelenleg a Bajnokok Ligájában szereplő lengyel Wisla Plock edzője – visszatér a nemzeti válogatott kispadjára. A portál úgy értesült, hogy lengyel munkaadója nem akadályozza abban, hogy párhuzamosan dolgozzon mindkét helyen.

Sabaté 2016 márciusától már irányította a válogatottat, ő lett Talant Dujsebajev utódja, szerződése a 2017-es világbajnokság végéig szólt. A vb-re a Szerbia elleni kettős győzelemmel végződött pótselejtezőn jutott ki a csapat. A tornán negyedik lett csoportjában, a nyolcaddöntőben az olimpiai bajnok dánok ellen bravúrt elérve 27–25-ös győzelmet aratott.
A negyeddöntő lett a végállomás, ugyanis a későbbi ezüstérmes Norvégia 31–28-as vereséget mért a magyar válogatottra, amely így a 7. helyen végzett.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás