promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Chelsea–Vidi: dicséretes teljesítmény, ám ezért nem jár pont
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Arról már korábban beszámoltunk, hogy a MOL Vidi FC ultra csoportja – név- és címerváltozás miatt – bojkottálja a csapat meccseit, ám ennek ellenére a Chelsea vendégszektorát megtöltötték a székesfehérvári drukkerek, 1200 jegyet kaptak. Ők pedig kieresztették a hangjukat, és szinte tökéletesen lehetett hallani a szurkolásukat.

A házigazdák kezdték a mérkőzést, és ahogy az várható volt nagy nyomást helyeztek a Vidi kapujára, annak ellenére, hogy a londoni csapat legnagyobb sztárja, a belga Eden Hazard csak a kispadra ülhetett le. Próbálkozott a Chelsea, de egy pontrúgás után, Juhász Rolandnak is megvolt a maga helyzetecskéje – nagy kár, hogy nem sikerült élni vele. A Chelsea pedig, mint akinek megráncigálták a bajszát, nagyobb sebességre kapcsolt, és egyik támadást vezette a másik után. Az első igazi komoly helyzet Alvaro Morata előtt adódott, aki valószínűleg maga sem tudja, hogyan hagyta ki a kihagyhatatlant.

A Vidi megpróbált támadni, de nem igazán tudta áttörni magát az ellenfél védőharmadán. Szembetűnő volt – bár tudjuk, hogy a Chelsea-ben világsztárok játszanak –, hogy egy az egyben esélytelenek voltak a magyar csapat játékosai. A cseh játékvezetőnek is köszönetet kell mondani, hogy a Loftus-Cheek ellen elkövetett szabálytalanságért nem ítélt büntetőt. Fogalmazzunk úgy, hogy láttunk már olyan meccset, ahol tizenegyest ítéltek ilyen szituáció után. A félidő utolsó perceiben varázsütésre, és Loic Nego-nak köszönhetően kétszer is helyzetbe került a Vidi, ám a játékos és a csapat pechjére nem sikerült a lehetőségeket gólra váltani.

A Vidi pedig ott kezdte a második félidőt, ahol az elsőt abbahagyta: Nego megint helyzetbe került és csak a hazaiak kapusán múlott, hogy nem lett meg a magyar vezetés. Maurizio Sarri nem sokat gondolkodott, és már az 54. percben – pedig sokan azt hihették, hogy nem fog pályára lépni – beküldte Hazard-ot, akinek köszönhetően a Chelsea támadószekciója nagyobb fordulatra kapcsolt.

Bár volt egy Milanov-tekerés, ami majdnem beakadt, és ekkor a fehérvári szurkolók szektorában csak fokozódott a hangulat. Még mielőtt a hazaiak szempontjából ellaposodott volna a mérkőzés, a 70. percben felrobbant a stadion, mert Morata megszerezte a vezetést, és mint kiderült ez a győzelmet is jelentette. Hogy ez így legyen, arról Arrizabalaga gondoskodott, aki a 83. percben – a meccs bravúrját bemutatva – hárította Kovács István lövését.

Alvaro Morata gólja

A Vidi a lefújásig harcolt az egyenlítésért, ami nem jött össze, de így is jár a kalapemelés a székesfehérvári csapatnak.

A hazaiak mestere, Maurizio Sarri így nyilatkozott:
Nagyon jól, és keményen játszott a Vidi. Több lehetőségünk is volt az elején gólt szerezni, de ez nem sikerült, és ezután feljött a Vidi. Morata jó játékos, ott van a potenciál a játékában, neki el kell viselnie azt a terhet, hogy gólt kell rúgnia. Tovább akarunk jutni – ez az elsődleges, de természetesen első helyen akarjuk ezt megtenni.
Marko Nikolics szomorúsággal vegyített büszkeséget érzett:
Jól játszottunk a Chelsea ellen, amely egy fantasztikus csapat. Voltak helyzeteink, de sajnos nem sikerült élni ezekkel. Megleptük ellenfelünket, szerintem senki nem számított arra, hogy egy magyar csapat így tud játszani Londonban. Mindenkinek meg kell mutatnunk, hogy jók vagyunk! A fegyelmezettség, amivel ma jellemezni lehet a játékunkat, sajnos egy-két helyzet kimaradt. Azonban köszönöm a szurkolóknak, hogy segítettek nekünk!
A MOL Vidi FC csapatkapitánya, Juhász Roland azt mondta:
Azt próbáltuk megvalósítani, amit elterveztünk. Nagyon jól zártunk, persze az ellenfélnek több helyzete volt, amiből egyet be is rúgott. Nekünk is megvoltak a helyzeteink, sajnos nekünk nem volt szerencsénk. Köszönjük a szurkolóknak, hogy megadták azt a pluszt, ami akkor kellett, amikor egy kis fáradtságot éreztem a csapaton – túllendítettek minket rajta! Picit bosszús vagyok, mert a végén ott volt a lehetőség, de ennek ellenére büszke vagyok a csapatra.
A székesfehérvári csapat támadó középpályása, Huszti Szabolcs így értékelt:
A világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk, de a vereség az vereség, ezért csalódottak vagyunk. Voltak olyan helyzeteik, amikor csak a szerencse mentett meg minket. Örülünk annak, hogy nekünk is voltak helyzeteink, de a vereség az vereség...
A mérkőzés legjobb magyar játékosa, Loic Nego volt, akit szintén megszólaltatott a találkozót közvetítő Sport TV:
Büszkék lehetünk a teljesítményünkre! Megleptük ellenfelünket, de hiányzott a gól, pedig voltak esélyeink. Ez a különbség a világsztárok és az átlagos játékosok között: ők berúgják, én kihagytam. Szívemből köszönöm a szurkolóknak, hogy eljöttek ilyen messzire! Persze tudom, hogy vannak, akik itt laknak Londonban, de teljes szívemből köszönöm, hogy a helyszínen buzdítottak minket! Remélem, hogy a következő meccseinken is ott lesznek!
A mérkőzés videós összefoglalóját a cikk végén nézheti meg.

A csoport másik mérkőzésén a PAOK Szaloniki idegenben ütötte ki a BATE Boriszov csapatát. Az eredmény: BATE–PAOK 1-4.

(Tuser Krisztián)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás