promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Chelsea helyett a megyei harmadosztályt választották a Vidi-ultrák
Borítókép:  Forrás: Facebook/Mezővári József Sportpálya
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Csütörtök este 21 órakor a Stamford Bridge-n lép pályára a MOL Vidi FC az Európa-liga csoportkörében a Chelsea ellen. A fehérváriak egy BATE Boriszov elleni hazai 0-2-vel kezdtek, de elég valószínűtlen, hogy az angol sztárcsapat ellen tudják majd kiköszörülni a csorbát.

Annak ellenére, hogy Maurizio Sarri, a kékek vezetőedzője a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón jelezte, hogy muszáj rotálnia a csapatát, ugyanis három naponta meccset játszanak. Emiatt például Eden Hazard vagy épp Willian nem valószínű, hogy pályára fog lépni. Sarri a Vidiről azt mondta, hogy erős csapat, de nem volt szerencséje a BATE ellen. A vendégeknél Nego és Kovácsik Ádám marad ki.

A Stamford Bridge-n a fehérváriak tájékoztatása szerint több mint 1200 Vidi-szurkoló biztatja majd a csapatot, de az ultrák bizonyára ezúttal is hiányozni fognak. A Red Blue Devils szurkolói csoport nem tudta lenyelni, hogy Garancsi Isrván tulajdonos a csapat nevét Videotonról MOL Vidi FC-re változtatta, s emiatt nem járnak meccsre. Az első csapat mérkőzéseire legalábbis nem.

Az RBD Facebook-oldalán még hétfőn jelent meg egy videó, ahol az ultrák fantasztikus hangulatban szurkolnak a megyei harmadosztály Videoton BKE-Csákberény összecsapásán.

A sálazás, zászlózás és a hangos buzdítás megvolt, szinte NB I-es hangulatot varázsoltak a drukkerek a pályára. Az RBD azért odaszúrt egyet a Vidi-vezetésnek, a nézőszám kapcsán, hisz miközben a megye 3-as meccsen 5-600 néző volt, a MOL Vidi–Mezőkövesd mérkőzésen 696 néző szemlélődött Felcsúton a hétvégi NB I-es fordulóban.

Marko Nikolics Vidi-vezetőedző, és Juhász Roland, a gárda csaaptkapitánya egyébként szóvá is tette, hogy ha az Európa-liga meccsre ki tudnak menni tízezren, akkor a bajnokin miért kong a lelátó?

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás