Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Pál utcai fiúk egy londoni tűzfalon keltek életre

A Pál utcai fiúk egy londoni tűzfalon keltek életre

Sport & Szabadidő

A Pál utcai fiúk egy londoni tűzfalon keltek életre

Sport & Szabadidő

Promotions 19:21
Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című művének főhősei egy óriási londoni tűzfalon keltek életre. A Színes Város Csoport, melynek nevéhez többek között budapesti tűzfalak megfestése is kötődik, a Londoni Magyar Kulturális Központtól kapott megrendelést. A street art alkotás az Old Gloucester Streeten található, egy belvárosi játszótér falán.

Az iamsuzie és Cokestd művésznéven alkotó kortárs magyar street art művészek Csónakost, Bokát és Nemecseket fújta fel festékszórókkal. Az 50 négyzetméter nagyságú falon a figurális ábrázolás és a klasszikus graffiti találkozott, így a két művész stílusa egymást kiegészítve érvényesülhetett – közölte a Színes Város Csoport az MTI-vel.

Az akció Molnár Ferenc születésének 140. évfordulóját ünnepelve a londoniak körében népszerűsíti a magyar irodalom egyik legtöbb nyelvre lefordított regényét.

A Színes Város Csoport munkáit zömmel budapesti belvárosi tűzfalakon, hídpilléreken, támaszfalokon lehet látni idehaza. Dolgoztak korábban Moszkvában és Berlinben is hasonló projekten, London egy újabb nagy dobás, ugyanis az angol főváros a világ egyik legnagyobb street art központja.

(Gaba)

Borítókép: Forrás: Színes Város/Facebook