promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Önmagukkal küszködő csapatok gól nélküli döntetlenje az Old Traffordon
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Azt azért túlzás lenne állítani, hogy darabokra tört lelkek léptek pályára az Álmok Színházában, az Old Traffordon, Manchesterben.

Az azonban nem áll messze a valóságtól, hogy mind a Mancester United, mind a Valencia játékosaiban vannak nagyobb tüskék, amelyeket az utóbbi időszak nem túl sok pozitív történése hagyott. A nagyobb, nemzetközi hullámokat keltő afférok a United háza táján tapasztalhatók.

A csapat portugál trénere már jó ideje tesz hol arrogáns, hol érthetetlen megjegyzéseket együttesének játékára, persze, saját maga felelősségéről mélyen hallgat. Hibás mindig van - mikor épp ki. Az utóbbi időszak Manchester-mérlege hű tükörképe a belső feszültségeknek. Kiesés a Ligakupából a Derby Country ellenében, vereség legutóbb a West Ham otthonában.

Spanyol oldalról kevésbé érkeznek hírek megbomlott edző-csapat viszonyról, ugyanakkor az jól látszik, van még mit csiszolni a gépezeten.

A Valencia hét forduló alatt a La Ligában összesen 8 pontocskát gyűjtött össze, úgy, hogy öt gólt rúgott, s hatot kapott. Mondjuk a United tíz rúgott gólja sem sokkal jobb, úgy, hogy keretében rejlő támadópotenciál közel sem erre a teljesítményre van predesztinálva.

Nos, ez a két csapat találkozott a Bajnokok Ligája második csoportkörében és egy olyan mérkőzést játszott, amelyet sokáig nem fognak emlegetni.

Szemernyi fellángolást eltekintve kaotikus támadójátékot mutatott a United, Lukaku néha oly magányosan rohangált, mintha valójában senki sem szeretné. Ez köszönhető főleg annak, hogy a csapatrészek közti távolság többször is hatalmas méreteket öltött.

Ugyanakkor a Valencia sem remekelt előre fele, igaz, kis túlzással, akkor jutott el a Manchester kapujáig, amikor akart - a támadóharmadban azonban jól látszott, miért csak öt gólt rúgott góllal rendelkezik a La Ligában. Alig akadt kreatív megoldás, teljes tanácstalanság annál inkább.

Azért a Manchester United az utolsó percekben néha-néha feljebb tornászta az ember vérnyomását, összességében azért mégis szomorú, hogy a világklasszisok sorát a csapatában tudó United minimális koncepciót mutatva, szenvedve futballozott hazai pályáján. A vége tehát „kellemes“ 0-0.


A játéknap további eredményei

Hoffenheim-Manchester City 1-2

Juventus-Young Boys 3-0

AEK Athén-Benfica 2-3

AS Roma-Plzen 5-0

Bayern München-Ajax 1-1

CSZKA Moszka-Real Madrid 1-0

Lyon-Sahtar Donyeck 2-2

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás