promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen rosszul még nem sikerült elosztani a BL közvetítést
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Spíler 2 körül már kezdenek lenyugodni az indulatok, mivel végre bekerült a csatorna a Telekom kínálatába, így lassan valószínűleg a UPC-vel is sikerül megállapodni, mivel tudják ők is, hogy nem kerülhetnek lépéshátrányba a nagy konkurensükkel szemben. Így persze a Flipeseknek is van Spíler 2, mivel ez a Telekom alvállalkozása.

Szóval a többség már követheti a csatornán a mérkőzéseket, az viszont meglepően fura, hogyan sikerült egy ilyen BL felosztást összehozni, mint ami most kedden lesz. Jó lenne látni egy szerződést, mit követel az UEFA, mit lehet közvetíteni, és mit nem, de most jelenleg egy biztos: kedden három BL-meccs lesz a képernyőn, míg szerdán öt.

Szóval kedden a Hoffenheim–Manchester City meccset közvetíti az M4. Mivel ők választanak először, így érthető, hogy Szalai Ádám csapata mellett döntöttek, akiknek az angol bajnokkal kell megküzdeniük. Ez rendben is van! Azonban Spíler 2 is úgy döntött, hogy ezt fogja közvetíteni, míg a Spíler 1-en nem lesz semmi, pedig ott van még délután egy Juventus mérkőzés is.

Az esti közvetítésbe bekerült még egy logikátlannak tűnő döntés: a Spíler 2 adja a Bayern München–Ajax találkozót, ez tiszta sor. Azonban harmadik meccsként pedig ott lesz az AEK Athén–Benfica meccse, amit a Spíler 1 közvetít. Ez már csak azért is érthetetlen, mert az esti felhozatalban van egy Manchester United–Valencia vagy egy CSZKA Moszkva–Real Madrid meccs, ami jóval nagyobb közönséget vonzana.

Szerdán hirtelen helyre áll a rend, és már öt meccset is követhetünk. Délután: Lokomotiv Moszkva–Schalke a Spíler 1-en, PSG–Crvena zvezda pedig a Spíler 2-n. Este pedig Porto–Galatasaray a Spíler 1-en, Napoli–Liverpool a Spíler 2-n és persze Tottenham–Barcelona az M4 Sporton.

Több magyarázat is elképzelhető. Az egyik, hogy az M4 és a Spíler abszolút nem figyelt egymásra, és véletlenül ugyanazt a meccset választotta, a mai világban megtörténhet egy ilyen baki. Ezt viszont kiküszöbölhette volna a Spíler azzal, hogy mondjuk a Juventus meccsét adja élőben.

Az UEFA azért hozta be a délutáni BL meccseket, hogy minél többet tudjanak élőben nézni az emberek. Így viszont, mivel ismeretlen a szerződés, marad a találgatás, és az, hogy az átlagnéző kérdéseket tesz fel, mert tényleg megmagyarázhatatlan a helyzet.

A Spílernek kell a néző, az M4-nek kell a néző, az UEFA-nak kell a néző. Kedden viszont valószínűleg nézőből lesz a legkevesebb...

Firssítés: A csatorna azóta lecserélte a hivatalos honlapon a műsorújságot, a Spíler 1 nem közvetít meccset, míg a Spíler 2 adja a Juventus összecsapását. A Porton még az eredeti felállást találtam meg. Kommunikációs problémák lehettek: valószínűleg a Spíler nem számított rá, hogy az M4 nem az esti meccsekből fog választani, vagy csak későn jutott eszükbe, hogy ezt a közönséggel is közölni kellene. A többi dolog változatlan, de 3 helyett legalább 4 összecsapást láthatnak a nézők. 

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás