Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Budapest mozdul, mindenki rajthoz!

Budapest mozdul, mindenki rajthoz!

Sport & Szabadidő

Budapest mozdul, mindenki rajthoz!

Sport & Szabadidő

Promotions 08:33
Mindenki rajthoz, hangzik a 33. Spar Budapest Maraton szlogenje. Október 7-én, vagyis az előttünk álló vasárnap megtelik futókkal a Duna-part, a folyó fővárosi vonalán rendezik a futamokat, melyekből tíz darab is lesz 400 métertől 42 kilométerig.

Tavaly 32 ezren neveztek a különböző számokra, ez a közép-európai régióban páratlan, természetesen ez a legnagyobb hazai futóverseny az évben. 21 év után először nem a Városligetben szervezik meg a rendezvényt, ugyanis a Liget projekt, vagyis a park átalakítása már olyan fázisban jár, hogy nem lehetett volna biztonságosan lebonyolítani a maratont. A futamokat így átvitték a Pázmány Péter sétányra, a start és a cél is itt lesz az ELTE és a BME egyetemi épületeinek tövében. A helyszínt három hete tesztelték le a félmaratonon, elégedettek voltak vele.

A 2017-es maratonon több mint ötezer külföldi fotó vett részt, összesen 81 országból neveztek versenyzők, így nagyképűség nélkül állíthatják a szervezők, hogy a sportértéken felül ez egy valódi turistacsalogató esemény, mely komoly bevételt hoz a fővárosnak, egyfajta országimázsként is lehet rá tekinteni.

Az esemény Facebook-oldalán elkészült a vasárnapi útvonal animációja, érdemes F1-es pilótaként bebarangolni.Ez meg itt egy kis kedvcsináló:A rajt reggel 9-kor lesz, a helyszínnel, nevezéssel, minden egyébbel kapcsolatos információt ITT LEHET MEGTALÁLNI.

(Gaba)

Borítókép: Forrás: maratonfutas.hu