promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négy éve nem tett ilyet a Barcelona és a Real Madrid
Borítókép:  Forrás: as.com, managingmadrid.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Sevillába az elmúlt években leckét kapni jár a Real Madrid, Sergio Ramosék kifejezetten utálhatják az amúgy csodálatos andalúziai fővárost. Idén májusban 3-2-re kaptak ki a Ramón Sánchez Pijuán Stadionban, a 2016-17-es idényben 2-1-re, akkor ráadásul 1-0-s vezetésről a 92. percben... A 2015-16-os szezonbeli túrát ugyancsak 3-2-es vereséggel zárták. És ezúttal sem szereztek pontot vesztőhelyükön: szerda este a hazaiak valósággal lesöpörték őket a pályáról.

A 17. percben André Silva egy villámgyors labdaszerzés és kontra végén gurított nemes egyszerűséggel Coutois hálójába Jesus Navas passzából. Négy percre rá egy Real-szöglet után került két húzásból a vendégek kapuja elé a Sevilla. A cséká Navas őrült sebességgel vágtázott végig a pályán, s bár lövését Courtois még védte, a kipattanót Silva beverte, 2-0. Hangrobbanás, extázis a lelátón.

A 39. percre ki is alakult a végeredmény, ugyanis egy hazai szöglet után kifejelt labdát egy sevillai vdő visszabólintott a védelem mögé, a jéggé dermedt Real-hátvédek közül kilépett Ben Yedder, és teljesen egyedül Courtois kapujába lőtt közelről.

A madridiaknak Modric révén volt ugyan egy VAR (videóbíró) által érvénytelenített lesgólja, s Gareth Bale révén nagy helyzete, illetve kapufája, de a történelemkönyvekbe ezek nem fognak bekerülni, csak az, hogy Sevilla – Real Madrid 3-0.



A Municipal de Butarque közönsége eközben Madrid külvárosában ünnepelt. A fővárosi Leganes tábora ugyan Coutinho 12. percben szerzett nagyszerű kapásgóljánál még csüggedt, Messi kapufájánál pedig imádkozott négy percre rá. A fordulást követően elaludt a katalánok bal oldala, Silva magas ívelésére időben odaérhettek volna a védők, de érthetetlen módon nem tették, így El Zhar zavartalanul bólinthatott Ter Stegen kapujába.

A középkezdés után, szinte alig telt el néhány másodperc, labdát veszített a Barca, indulhatott a Leganes-kontra, melyet a tizenhatoson belül Piqué megállíthatott volna, ha suta mozdulattal, menteni igyekezve nem épp Oscar elé kotorja a labdát, aki köszönte a gólpasszal felérő mozdulatot, és estében a kapuba lőtt. A Barcelona egy perc alatt lerombolta, amit addig felépített, és a hátralévő bő fél órában képtelen volt kiegyenlíteni.



A két nagy csapat azért nincs bajban egyelőre, 13-13 ponttal állnak az élen a tabellán, a Barca több lőtt góllal vezet. A krónikát azért érdemes fellapozni, mikor esett meg utoljára, hogy mindkét gigász kikapjon egy fordulón belül.

Az előző idényben többször is előfordult, hogy egy fordulón belül egyikük sem győzött, csak egy pontot szerzett, de hogy egyszerre kapjanak ki, az elég ritka. A 2016-17-es bajnokság 31. fordulójában a negatív bravúr csaknem összejött: a Real döntetlent játszott a városi rivális Atléticóval, a Barcelona pedig kikapott Malagában, vagyis ketten egy pontot kapartak össze.

Négy évet kell visszamenni az időben, hogy a Real és a Barca egy játéknapon veszítsen: a 2014-15-ös idény 17. fordulójában a Barcelona San Sebastianban kapott ki 1-0-ra a Real Sociedadtól, míg a Királyiak Valenciában tették le a fegyvert (1-2).

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás