promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Külföldi kézbe kerül az angol foci koronaékszere
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Arról ír a Financial Times, hogy az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) pontot tett az április óta tartó tárgyalásokra Shahid Khannal. S csekélynek nem mondható, 600 millió fontért  (21,7 milliárd forintért) eladja a Fulhamet és a NFL-ben szereplő Jacksonville Jaguarst is birtokló pakisztáni-amerikai üzletembernek a válogatott otthonát, a Wembleyt.

Khan még áprilisban azt mondta, hogy azért is szeretné megvenni a Wembley-t, mert így tudja NFL-es csapatának erősíteni a pozícióját a szigetországban, még mielőtt más amerikai csapatok is
kinézik maguknak ezt a remek várost.
Ezzel együtt a lap azt is megjegyzi, hogy a testület igazgatói bizottságának még rá kell bólintania az eladásra csütörtökön, illetve lesz még egy kör októberben, amikor is a szövetség 127 fős közgyűlése elé kerül az ügy. Fontos megjegyezni, hogy a testület bármikor közbeléphet, ha úgy látja, hogy a vevő nem teljesíti kötelezettségeit.

Emellett van egy visszavételi záradék is, ha Khan-t letartóztatják vagy épp bűncselekmény miatt elítélik. Továbbá, ha az üzletember esetleg többért adja el a Wembley-t, mint amennyit fizetett érte, akkor a FA jogosult a haszonrészre. 

A szövetség egyébként a tömegsportra fordítaná a befolyó összeget, de a Wembley továbbra is a kupadöntők és az angol válogatott otthona maradna.

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás