promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mourinho lehet, hogy az utolsó csapást mérte saját magára
Borítókép:  Forrás: givemesport.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Úgy tűnik, véglegessé vált, hogy amíg a világbajnok francia válogatott irányítója, Paul Pogba a Manchester Unitednél játszik, nem lesz béke közte és José Mourinho között.

Ennek okozója egyfelől a két fél, másrészről persze a sajtó, mely újra és újra megtalálja a módját, hogy valamelyik félnek úgy forgassa ki a szavait, hogy az a másiknak a húsába vágjon.

Pogba a Wolwerhampton Wanderers elleni hétvégi dicstelen 1-1 után azt mondta, támadni, támadni és támadni kellene a Vörös Ördögöknek.
Hazai pályán játszottunk a Wanderers-szel, sokkal jobban kellett volna futballozni. Azért vagyunk itt, hogy támadjunk, támadjunk, és támadjunk. Ez az Old Trafford! A csapatok, akik itt lépnek pályára, berezelnek, amikor azt látják, hogy egyre csak jövünk előre. Amikor így játszunk, könnyebb dolgunk van. Nem vagyok edző, de az látható, hogy sokkal többféle játékrendszert kellene tudnunk játszani.
José Mourinhónak több sem kellett a francia szavainál, hiába írta hétfőn Twitteren Pogba, hogy nem kell újfent félremagyarázni a nyilatkozatát, s támadásnak felfogni. Ráadásképp a Wolves ellen épp ő adta el a labdát annál az ellentámadásnál, melyből a vendégek egyenlítettek.

A keddi Ligakupa-fordulót megelőzően az edző közölte vele, hogy többé nem veheti fel a csapatkapitányi karszalagot a viselkedése miatt. A Derby elleni meccskeretbe be sem került (Frissítés: Az MU-t büntetőkkel kiverte a sorozatból a Derby.) Ez nem holmi öltözőből kiszivárgott infó, a BBC és a többi nagy szigetországi lap úgy tálalja, mintha a portugál tréner nagy nyilvánosság előtt közölte volna mondandóját.
A Wolves ellen fontos leckét kaptunk, olyan leckét, melyet hétről hétre feladok, de van egy két srác az öltözőben, akik nem tanulják meg. A Manchester United ellen minden csapat élete meccsét játssza, ezért sokkal komolyabb motivációval, győzelmi éhséggel kell játszanunk. A 95 százalékos teljesítmény itt nem elég, ha az ellenfelek 101 százalékon futballoznak
- fogalmazott nyomatékosan a tréner. 

A világbajnokság előtti Pogba egyértelmű csalódás volt az MU-drukkereknek, sokan megkérdőjelezték a helyét a csapatban, s azt is, miért döntötte meg vele az átigazolási rekordot a Manchester. Viszont a franciák vb-címében elévülhetetlen érdemei voltak, így a nyár arról szólt, hogy a Barca elcsábítja végül, vagy sem.

Nem tudta. Pogba pedig beindult a PL-ben is: 11 gólpasszánál egyelőre csak négyen tudnak jobbat a ligában, és látványosan ráépül szinte minden labdakihozatal a csapatban, magyarul kulcsember.

A jelenlegi helyzetben olybá tűnik, hogy az MU-vezetésnek döntenie kell Pogba és Mourinho között. A francia ugyanis nem az a típus, aki – immár világbajnokként – lenyeli az ilyen típusú sértéseket. Ha viszont visszakapná a karszalagot, azzal Mourinho köpne egy jókorát felfelé, s állna alá. Ő pedig ezt nem fogja bevállalni, még akkor sem, ha a vezérkarral a gyatra nyári átigazolási politika és Mou eddigi manchesteri eredménysora miatt már rég nem esznek egymás tenyeréből.

Ha ez nem lenne elég, akkor kedd este hiába egyenlített az utolsó percben a Manchester United, a Derby County tizenegyesekkel legyőzte a „vörös ördögöket”, s továbbjutott a legjobb tizenhat közé az angol labdarúgó Ligakupában.

A vezetést a hazai csapat szerezte meg, azonban a Frank Lampard irányította vendégek fordítottak, majd a hosszabbításban jött Marouane Fellaini, és a szokásosnak mondható fejesgóljával, emberhátrányban, de kiegyenlített. A tizenegyespárbajban a két csapat hét-hét lövője értékesítette a büntetőt, de a nyolcadik párban Phil Jones hibázott, így a MU kiesett.

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás