promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dzsudzsák Balázs megírta levelét
Borítókép:  Al-Ittihad Kalba Twitter-oldala
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Portálunk is beszámolt arról, hogy a 31 éves szélső az előző két idényben az al-Vahda SC játékosa volt, amellyel nem hosszabbított szerződést, így szabadon igazolhatóvá vált. Korábban a török Bursasport, az orosz Dinamo Moszkvát és Anzsi Mahacskalát, a holland PSV Eindhovent, illetve a Debrecen együttesét erősítette.

A magyar válogatottban eddig 97 meccsen 21 gólt szerzett, de az új szövetségi kapitány, Marco Rossi a finnek és a görögök elleni Nemzetek Ligája-meccseken nem számított rá, mert nem volt klubja.

Hiába volt arról szó, hogy esetleg Európába szerződik Dzsudzsák Balázs. Szóba került a MOL Vidi FC, a Siklós FC, de hallani lehetett holland (a Fortuna Sittard szurkolói meg is fogalmazták véleményüket a játékosról) és angol csapatról is, míg a pletykák szerint a Hamburg vezetői nem jutottak szóhoz, amikor meghallották a játékos bérigényét. A csapatkeresési hercehurca végállomása végül az arab ország újonca al-Ittihad Kalba SC lett. A csapatnak három pontja van két forduló után a bajnokságban, a gárda az 1. fordulóban 6–2-re kapott ki az Al-Vahdától, a magyar játékos korábbi csapatától.

Péntek reggel a Nemzeti Sport Online-on egy nyílt levelet tett közzé Dzsudzsák Balázs, amiben az elmúlt pár hónap eseményeit magyarázza el. Ezt mi változtatás nélkül közlünk:
Tisztelt Szurkolók! Kedves Barátaim!
Szeretnélek tájékoztatni Benneteket az elmúlt hónapok történéseiről.
A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba!
Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben –, hogy érek még valamit, ezen a szinten is.
Feltett szándékom volt, hogy vagy egy magasan jegyzett bajnokságba, vagy egy olyan klubba igazoljak, amelynek a nemzetközi porondon is vannak ambíciói.
A nyár hosszú volt, és én türelmesen vártam a megfelelő ajánlatra, de legnagyobb bánatomra nem kaptam ilyet.
Majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők, de konkrét ajánlatig sajnos sehol nem jutottunk el. Nagyon sokan dolgoztak azon, hogy ez sikerüljön. Nekik is szeretném megköszönni a munkájukat!
Aki ismer, tudja, hogy ahogyan a pályán, úgy az életben is mindig őszintén, tiszta szívvel élek. Teljesíteni pedig csak úgy tudok, ha bíznak és hisznek bennem.
Mivel a pénz velem kapcsolatban régen is, most is központi téma, egy dolgot fontos tisztázni. Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele, hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában. Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni.
Szívemhez közeli és szép befejezése lett volna a karrieremnek a holland élvonal, de sajnos ez sem jött össze, mert az érdeklődők között nem volt olyan klub, amelyikkel egyezett volna az ambíciónk.
Így hát maradt az Al-Ittihad Kalba, amely már a nyár elejétől, folyamatosan keresett, nagyon szeretett volna a soraiban tudni, és várt Rám! Az elmúlt két évet itt töltöttem, így tudtam, mit várhatok ettől a bajnokságtól, és mivel az előbb leírtak alapján nem volt más lehetőségem, kézenfekvőnek tűnt, hogy itt folytatom tovább!
Szeretném megköszönni a Ferencváros vezetőinek és játékosainak, hogy lehetővé tették számomra, hogy a nyár folyamán velük készülhessek!
Lépnem kellett, mert nem várhattam tovább. Marco Rossi szövetségi kapitány – érthető módon – csak akkor látja helyemet a válogatottban, ha van csapatom.
Nekem pedig – ahogy mindig, úgy most is – Magyarország és a magyar válogatott az első számú klubom!
Az itt leírtakon kívül nem tudok, és nem is szeretnék már mást mondani, próbáltam őszintén feltárni a nyáron történteket, és tájékoztatni mindenkit, akit érdekel a sorsom!
Tisztelettel,
Dzsudzsák Balázs
Így áll a játékoson új csapatának meze:
(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás