promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lemondott még egy elnökségi tag, miközben újabb szóváltás volt Fucsovics-ügyben
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Úgy tűnik, hogy nem nyugodtak le a kedélyek. Még mindig nem találja a közös nevezőt Fucsovics Márton, Babos Tímea és a Magyar Tenisz Szövetség.

A legmagasabban rangsorolt férfi teniszező legújabb Facebook-bejegyzését így kezdi:
A helyzetünkből, és a birtokunkban lévő konkrét információinkból adódóan továbbra is felelősségünknek érezzük, hogy hangot adjunk elégedetlenségünknek, építő jellegű javaslatainknak.
(A többes szám a következő személyeket takarja: Temesvári Andrea, Markovits László, Sávolt Attila, Fucsovics Team, Babos Csaba.)

Majd arról szól, hogy a kormány komoly összeggel támogatja a sportágat, ugyanakkor:
a fejlesztésre és versenyrendezésre szánt állami forrásokat a hazai tenisz fejlődését leginkább szolgáló módon kell felhasználni, a pénzügyi gazdálkodást érthetőbbé, átláthatóbbá kell tenni és nem utolsósorban pedig a Szövetségnek szolgáltató szervezetként és nem klubként kell működnie.
Példaként hozza a levél, hogy az Állami Számvevőszék szabálytalanságokat állapított meg a Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont beruházás-előkészítésének ellenőrzése alkalmával. Majd megjegyzi:
Nem lehet véletlen az sem, hogy a közelmúltban az MTSZ három elnökségi tagja is lemondott (nálunk olvashatták először), az pedig kifejezetten elszomorító, hogy ezt követően a Szövetség csak ennek a három tagnak az újraválasztására, egy napirendi ponttal hív össze rendkívüli közgyűlést. Pedig a közelmúlt történései után egy közgyűlés lenne a tökéletes alkalom arra, hogy nyíltan beszéljünk a konkrét problémákról, és ne a médián keresztül üzenjenek egymásnak a felek. Ehelyett a közgyűlés kizárólag a jelenlegi struktúra megszilárdítását kívánja szolgálni.
Nem kellett sokat várni, jött is a válasz a Magyar Tenisz Szövetség részéről. Mint Szűcs Lajos, a szervezet elnöke a Magyar Időknek elmondta, folytatnak megbeszéléseket, de szerinte Facebook-posztokkal megegyezést nem lehet megalapozni, le kell ülni és átbeszélni a szakmai ügyeinket: „Amint megtettük, akkor állhatunk a nyilvánosság elé”.
A magyar tenisznek nem hangos botrányokra, hanem higgadt, okos megegyezésekre van szüksége. Már tárgyaltam Fucsovics Marci menedzsmentjével, szervezzük az egyeztetést Babos Timivel is. Államtitkári szinten is elkezdődött az egyeztetés, amelynek sikeressége nem a teniszszövetségen múlik. Ezért barátságtalannak tűnik nekem az újabb poszt, amely továbbra sem árulja el, mit szeretnének az aláírók. Abban bízom, hogy ezt valamelyik egyeztetésen pontosan megfogalmazzák
– fogalmazott Szűcs.

Időközben a 2016-os elnökségbe legtöbb szavazattal bekerülő Pákay Péter is beadta lemondását – írja az Index. A jelenleg ügyvédként dolgozó, korábbi első osztályú játékos azt mondta a portálnak:
Szép kilenc évet töltött az elnökségben, ebből kettőt alelnökként, és nem szerettem volna a Davis Kupa előtt, hogy velem foglalkozzanak, ha elterelődött volna a figyelem a remekül küzdő csapatról. A döntés ugyanakkor már régóta érlelődött bennem, és úgy érzem tisztességesnek tartom, ha én is átadom a helyem másoknak, akik többet tudnak hozzátenni a magyar teniszhez. A szándékomat már előre jeleztem az elnöknek, főtitkárnak, délelőtt pedig hivatalosan is megkapták a levelemet. Nem stílusom a Facebookon való üzengetés
Pákay Péternek is megvan a véleménye a Fucsovics–Babos kontra Magyar Tenisz Szövetség közti afférról:
A mai napig a tenisz nagyon fontos számomra, de jobban teszem, ha most hátrébb lépek, hátha a távolság segít abban, hogy még tisztábban lássam, mi történik a sportágban. Az elnök a főtitkár és az elnökség csinált remek dolgokat, ezt nem vitathatjuk el. Mégis kialakult egy elég erős ellenérzés, aminek szintén valós okai voltak, vannak. Nekifutottam többször a problémák kezelésének, de nem jártam sikerrel, amikor egy döntés hátteréről érdeklődtem. Nem értek egyet mindenben a változást szorgalmazókkal, de az sem fér bele, hogy nem ülnek le és nem tárgyalnak a felek, legkevésbé értek egyet a közösségi médiában való üzengetéssel.
Az alapszabály szerint Szűcs Lajos elnök 2020 végéig mindenképpen pozícióban marad.

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás