promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különleges és új sportot jegyeztek be Magyarországon
Borítókép:  Forrás: Youtube.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hivatalos sportágként jegyezte be az akrobatikus kosárlabdázást Magyarországon néhány hete, majd el is indította az első hazai bajnokságot – írja a Blikk.

De, hogy pontosan mi is ez? Az alábbi videó jól bemutatja:
:
Én 14 éve űzöm ezt a sportot, akkor alapítottuk meg a Face Team csapatot. Nagy álmunk volt, hogy az akrobatikus kosárlabdázásból hivatalos sportág legyen, ami – nagyon nagy munkával – valóra vált. Két éve szerveztünk már nemzetközi versenyt, amire felfigyeltek az amerikai és a francia kosárlabda-szövetségek is. Úgy gondoljuk, a magyar bajnokságban szerzett tapasztalatok és tudásanyag könnyebbé teszi, hogy világszinten is hivatalos sportág legyen az akrobatikus kosárlabdázás. Külön büszkeség, hogy Magyarország neve mellett hamarosan két nemzetközi verseny szervezése szerepel majd, amivel megelőzzük a világ nagy csapatait. Hálásan köszönjük a szakmai támogatást az MKOSZ vezetőségének, örülünk, hogy együtt élhettük meg ezt a sporttörténelmi mérföldkövet
– nyilatkozta Takács Áron, a Face Team akrobatikus kosárlabdacsapat alapítója és a szabálykönyv egyik alkotója a bulvárlapnak.

Egyébként nemrég öt korosztállyal el is indult az első bajnokság, amely jövő év május 31-ig tart.

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás