promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Danko Lazovicsnak már csak egy kérése maradt
Borítókép:  molvidi.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Szerda reggel egy rövid közlemény jelent meg, a csütörtöki Európa-liga meccsre készülő MOL Vidi FC honlapján:
A hétfői nap folyamán Danko Lazovics formálisan is jelezte klubunk felé, hogy karrierjének befejezése miatt szerződésének megszüntetését kezdeményezi. A MOL Vidi FC a támadó kérését tiszteletben tartva ezt elfogadta. A következő napokban a szerződés megszüntetésének részleteit is rendezni fogja klubunk és a játékos.
Ez a három mondat nem érhette derült égből villámcsapásként a szurkolókat, ugyanis a Nemzeti Sport már hétfő este megírta, hogy a szerb támadó el fogja hagyni a székesfehérvári együttest. A labdarúgó magyarországi statisztikája imponáló: 80 mérkőzés, 29 gól, 29 gólpassz. Ezekből a számokból is látszik, hogy egy kitűnő játékost vesztett az együttes, még akkor is, ha a focista pályán mutatott személyisége közel sem volt szimpatikus sokak számára.

Szurkoló, újságíró azonnal elkezdte az okokat keresni – mi is megtettük.

A hétvégén, a Puskás Akadémia ellen vereséget szenvedett a MOL Vidi FC. Ilyen minden csapat életében előfordul. Azonban ez az eredmény több szempontból is nehéz helyzetbe hozta az együttest. Ugyanis nem elég, hogy kapusát, Kovácsik Ádámot hosszabb időre elvesztette, a játékos sérülése miatti hosszabbításban (a 102. percben!) büntetőt hibázott, Scsepovics révén. Ezzel pedig, mert egyik legfőbb ellenfele, a Ferencváros legyőzte a Budapest Honvédot, így vesztett pontok tekintetében is nagy hátrányba került a Vidi – igaz, hogy ők két meccsel kevesebbet játszottak.

A találkozó érdemi része a hármas sípszóval még nem zárult le, a lefújás után hatalmas balhé alakult ki a kispadok környékén – a Magyar Labdarúgó Szövetség vizsgálatot is indított az ügyben. Többen, többféleképpen magyarázzák az esetet:
Fradi szurkoló vagyok, úgy érzem objektíven meg tudom ítélni a Lazovic kérdést. Lehet szeretni, nem szeretni de nem vitatható, hogy a magyar bajnokságban kiemelkedő képességű játékos. Emberi kvalitásairól nem vindikálom magamnak a jogot, hogy kijelentéseket tegyek, mert nem ismerem. Focibolondként a Honvéd-Fradi előtt elmentem Felcsútra. A Panchoban szokott helyemen az 1A szektorban ültem a hazai kispadtól másfél méterre, így előttem zajlottak az események. Varga Józsi a kihagyott 11-es után kicsit örült új csapattársaival, majd beszólt Scepovicnak, amit Lazovic is hallott és zokon vett. Ezzel indult a kergetőzés. Ennek fő alakja Scepovic volt. A kispadtól amikor eliramodott az öltöző folyosóra Varga után ki volt a másik hangadó? Lazovic. Őt a jámbor kis Koko próbálta visszatartani, akit szabályosan letarolt, és az öltözőfolyosóba beszáguldott. Ott mi történt azt mi nézők már nem láthattuk, de meggyőződésem, hogy ehhez a kurtán furcsán történt azonnali visszavonuláshoz nagyban hozzájárulhatott.
Szurkolói körökben az a hír járja, hogy a balhé után a klub tulajdonosa, Garancsi István, a csapatkapitány Juhász Roland, és a magyar válogatott játékosa Paulo Vinícius elmondta Danko Lazovicnak és szerb társainak, hogy ez a viselkedés nem való futballpályára, és szégyent hoztak a klubra. Lazovicra a fejmosás nem igazán hatott, és visszaszólt a tulajdonosnak, majd fogta a cuccait, és hazautazott Szerbiába. Előtte még annyit mondott, hogy hétfőn jön és aláírja a szerződésbontást. Azonban – állítólag – szombat este óta nem jelentkezett.

Lazovics frusztrációját láthattuk mérkőzés közben, nehezen viselte a vereséget. Azonban olyan információmorzsák is eljutottak hozzánk, hogy ez annak köszönhető, hogy összeverekedett csapattársával, Loic Nego-val.

Összességében elmondhatjuk, hogy az utóbbi időszak egyik legjobb, Magyarországon játszó játékosa fejezi be – még, ha ilyen furcsán is – pályafutását, akinek azonban voltak vitatható momentumai a „szent gyepen”.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás