promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bale Dzsudzsákként csapott le, Szalai négy év után tért vissza a BL-be
Borítókép:  Forrás: 90min.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az egy négyzetméterre eső világbajnokok és vb-döntősök száma a Real térfelén volt magasabb: Kroos, Varane, Sergio Ramos (mind vb-győztesek), Modric. Odaát De Rossi és Nzonzi maradt, előbbi a legfiatalabb olasz volt a 2006-os győztes csapatban, utóbbi peremember az idei aranyérmes franciáknál. Az összecsapás esélyese egyértelműen a hazai pályán játszó címvédő volt, egyrészt a párharc múltja – hat madridi siker mellett három római sorakozott, s egyetlen döntetlen –, illetve a Madrid jelene (BL-címvédés) miatt. 

A harmadik percben Gareth Bale légstoppal szemet gyönyörködtetően vette át Kroos tökéletes indítását, s kapura szúrt, centikkel kerülte el a löket a jobb alsót. Pár percre rá Modric ugratta ki Iscót a leshatáron, aki öt méterre a kaputól Olsenbe püfölte a labdát. A Real alaposan megnyomta az első negyed órát, percenként alakultak ki helyzetek a látogatók kapujának előterében. 70-30 volt a labdabirtoklási arány Real-szempontból, míg a kapuralövések száma 7-1, sok kommentárt nem kell fűzni a statisztikai adatokhoz.

A Farkasok ezután némiképp kijöttek a szorításból, több időt tudtak eltölteni a Real térfelén – a kapura továbbra is veszélytelenül. Navasnak először akkor kellett lehajolni a labdáért, amikor Nzonzi egy harmatos lövésfélét eresztett meg jó 15 méterről. A római kontrák, és a leshatárról visszafújt akciók viszont tartogattak némi veszélyt. Olsen addigi legnagyobb védését Sergio Ramos szöglet utáni, léc alá tartó fejesénél mutatta be.

Eközben mintegy 300 kilométerre dél-keletre, a valenciai Mestallában az egykori madridi gólzsákot, Cristiano Ronaldót kiszórta piros lappal a játékvezető, mert az egyik valenciai játékos tizenhatoson belüli esését kiadós üvöltözéssel honorálta, amit kiszúrt a spori.


Ez volt az első BL-meccse a Juvéban, lehet, hogy ez zavarta meg. Vagy csak egy gyors zuhanyra áhítozott. Vagy csak szimplán nem akart a harmadik BL-körben játszani volt csapata, a Manchester United, s annak trénere, José Mourinho ellen (egyből pirosért automatikusan két meccses eltiltást szoktak adni).

Vissza Madridba, ugyanis Isco egy leheletfinom bokamozdulattal helyezte a Roma kapujának bal sarkába a labdát tizenhét méteres szabadrúgásból (1-0) a 44. percben. Mondhatjuk, hogy megcsinálta, berúgta, ugyanis az önnön lerántása miatt megítélt pontrúgást varázsolta a kapuba.

Bale Dzsudzsákként csapott le

Ünder csodás csavarással kínálta meg Navast, a túloldalt Bale megpattanó lövése jött ki a lécről – alaposan felpörgették magukat a csapatok a szünetről visszatérve. Modric becsúszva növelhette volna az előnyt Isco passzából, de Olsen megint résen volt. Ünder középre bólintását De Rossi pofozta volna a kapuba, ha Navas nem robban ki időben, s mivel a Roma nem egyenlített, Bale inkább bebiztosította a győzelmet. Modric tökéletes ütemű kiugratására startolt rá a walesi, és Dzsudzsák Balázs fénykorát idézve ágyúzott ballal a jobb sarokba (2-0).

Ezután nagyjából az történt, amit előzetesen Real-vezetés esetén sejteni lehetett: a hazaiak békésen, csendben elpasszolgattak, eldugták a labdát. Azért, mert képesek rá, s mert Edin Dzeko, a római csúcsék képtelen volt megtartani a feltett labdákat. A Real csírájában elfojtott minden vendégakciót, elkedvetlenítve az olasz csapatot. A végén Kroos és a csereként pályára lépő Asencio is növelhette volna az előnyt, de nem tudták átverni Olsent. A szintén csereként érkező Mariano Diaz zárásként látványos góllal mutatkozott be a BL-ben (3-0). 


Lopetegui Realja legalább annyira impresszív, mint Zidané volt: ugyanaz a magabiztosság, lendület, tökéletes kohézió jellemzi, mint az elmúlt három évben. Továbbra is ők a BL nagy esélyesei, a sorozatban begyűjtött három cím után.

Szalai Ádám 75 percet töltött a pályán a donyecki Sahtar ideiglenes otthonában a harkivi stadionban (Ukrajnában még mindig háborúznak), csapata a Hoffenheim 2-2-es döntetlent ért el, ami bravúr. A magyar támadó az első félidőben aktívabb volt, ebbe belefért egy gyengébb kapuralövés, és egy ígéretesebb fejes, azonban Pjatov kapus mindkétszer hárított. Julien Nagelsmann a 75. percben hívta le a pályáról.

Szalai 2014 márciusa után játszott ismét BL-főtáblás meccset, akkor a Real Madrid ellen lépett pályára a nyolcaddöntőben.


A Lyon Manchester City elleni idegenbeli győzelme gigabravúr, de a Plzen–CSZKA Moszkva 2-2 sem semmi.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló
Real Madrid – AS Roma 3-0
Gólszerzők: Isco (44.), Bale (58.), Mariano Diaz (92.)

A teljes szerdai eredménysor:
Ajax–AEK Athén 3-0
Sahtar Donyeck–Hoffenheim 2-2
Benfica–Bayern München 0-2
Manchester City–Lyon 1-2
Plzen–CSZKA Moszkva 2-2
Valencia–Juventus 0-2
Young Boys–Manchester United 0-3

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás