promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy hely, ahol létkérdés a tapintható tisztaság
Borítókép:  Forrás: Rendi
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Takarítás világnapját szeptember 15-én ünneplik világszerte, a mozgalom tíz évvel ezelőtt indult Észtországból. A kicsiny balti ország lakosságának mintegy négy százaléka, vagyis nagyjából 60 ezer ember vonult ki az utcára, természetbe, hogy összeszedjék a maguk után hagyott hulladékot.

Mostanra a Föld 150 országában ünneplik szemétszedéssel szeptember 15-ét, Magyarország sem maradt ki a sorból.

Nem meglepő, hogy egy takarítócég állt a hazai mozgalom élére. A Rendi nevű start-up második éve jár a Vakok iskolájába segíteni, ami a szó szoros értelmében kézzel fogható segítséget jelent a bentlakóknak, ők ugyanis a falakat érintve közlekednek a folyósokon.
A kezdeményezés azért is különleges, mert nem az általunk közvetített takarítók dolgoznak az esemény alatt, hanem a cég menedzsmentje, irodai dolgozói végzik a cég profiljába vágó jótékonysági munkát. Ahol lehetőség volt rá természetes alapanyagokból készült tisztítószereket használtunk, hiszen a kicsik egészsége és a Takarítási világnap szellemisége is ezt kívánta
– mondta el Csillik Timur, a Rendi ügyvezetője.

Tavaly a halmozottan hátrányos helyzetűek készségfejlesztő tagozatán serénykedtek a cég munkatársai, ezúttal a kollégiumi szinten takarítottak. Az intézmény vezetője, Somorjai Ágnes rendkívül hálás az önkéntes munkáért, mert ugyan dolgoznak náluk takarítók, de olyan szintű nagytakarítást, mint múlt szombaton a rendisek csináltak, nincs módjuk elvégezni.

rendi vakok iskolaja2

„A kollégium fontos helyszíne az intézmény tanulóinak, hiszen ez a második otthonuk. Számos diákunk nem tud hétközben hazautazni, így az iskolai időszakban nagyon sok időt töltenek el itt.
A gyerekek a csempét érintve, tapintva, annak nekidőlve közlekednek a folyosón, így nem is kérdés, milyen fontos ennek higiénikussá tétele.
A mindennapos takarítás alkalmával ugyanakkor nem mindig jut idő olyan aprólékos dolgokra, mint a folyosón, fürdőhelyiségekben lévő kilincsek tisztítása, amit szintén egymás után fognak meg a kis lakók. A kollégium nagyobb, de könnyebben takarítható terület volt, mint a tavalyi. Itt ágyak, szekrények, ablakok vannak, melyeket le kellett törölni, illetve szőnyegek, melyeket ki kellett porszívózni. Az eredmény itt szó szerint kézzel fogható.”

A jótékonysági akció során mintegy 200 négyzetmétert pucoltak le a résztvevők.

(promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás