promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszakadt a várdai gólzsák, botrány a Puskás–Vidi-n, a Fradi nyerte a rangadót
Borítókép:  Czagány Balázs, MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A forduló rangadójával, a Budapest Honvéd – Ferencváros kezdjük az összefoglalók sorát.

A kezdés előtt egyperces gyászszünetet tartottak Géczi István emlékére, a Ferencváros olimpiai ezüstérmes kapusa hétfőn 74 évesen hunyt el.

Az első félidőben a Honvéd bátran letámadta ellenfelét, a ferencvárosiak így jobbára a mezőnyben adogattak. A vendégek a 16. percben egy labdaszerzés után viszont gyors kontrát vezettek, és egy kiugratás végén Petrjak megszerezte a vezetést.


A kispestiek mezőnyben egyenrangú partnerei voltak a ferencvárosiaknak, de a házigazdák előtt csak egy lehetőség adódott a gólszerzésre, akkor N'Gog előbb legyűrte Leandrót, lövése azonban elakadt Dibuszban.

A második játékrészben fokozta a nyomást a vendéglátó, a Ferencváros beszorult a térfelére. A Honvéd fölénye azonban meddőnek bizonyult, Dibusznak nem kellett védenie. A hajrához közeledve cseréivel előbb a Honvéd, majd válaszként a Ferencváros váltott szerkezetet, de a játék képe és az eredmény sem változott.

A Ferencváros – a mezőnyben egyedül – továbbra is veretlen, az éllovas két döntetlen mellett a hatodik sikerét könyvelte el.

Budapest Honvéd–Ferencváros 0-1 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4500 néző, v.: Erdős
gólszerző: Petrjak (16.)
sárga lap: Batik (57.), illetve Spirovski (43.), Petrjak (90.)

Honvéd: Gróf Batik, Kamber, Baráth Heffler (Kukoc, 74.), Nagy G., Pilík (Banó-Szabó, 59.), Gazdag, Holender Danilo, N'Gog (Tischler, 64.)

Ferencváros: Dibusz Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister Sigér, Spirovski Varga R. (Otigba, 62.), Bőle (Csernik, 88.), Petrjak Lanzafame (Böde, 73.)


Paksi FC–MTK Budapest


Az MTK kezdte aktívabban a mérkőzést, a hazaiak inkább kontratámadásokra rendezkedtek be. Az első félidő felénél aztán alábbhagyott a fővárosiak lendülete, a Paks pedig Hahn János ügyes találatával megszerezte a vezetést. A gól után inkább a házigazdák támadtak, az MTK játéka nagyon pontatlanná vált.

A szünetet követően átadta riválisának a területet a hazai csapat, s a vendégek próbáltak nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni. A próbálkozás a játékrész közepén büntetővé érett, miután a sokat bizonytalankodó kapus, Nagy Gergely ismét hibázott. A 11-est azonban kihagyta Lencse László, ez pedig megzavarta a fővárosiakat, s néhány perccel később egy gyors akció végén megduplázta előnyét a Paks.

A hajrában nyomás alatt tartotta a hazai kaput a cserékkel felfrissített MTK, de ez nem hozott eredményt, sőt, az utolsó másodpercekben újabb paksi gól született.

Paksi FCMTK Budapest 3-0 (1-0)
Paks, 864 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Hahn (31.), Kecskés (73.), Simon (94.)
sárga lap: Vass P. (44.), Balogh (66.), Szelin (86.)

Paks: Nagy G. Kulcsár D., Fejes, Gévay, Báló Haraszti (Vági, 90.), Kecskés, Papp, Bertus, Remili (Bartha, 84.) Hahn (Simon, 71.)

MTK Budapest: Kicsak Ikenne-King, Balogh, Gengeliczki, Katona Vass Á., Vass P. (Kanta, 62.) Gera, Bognár (Torghelle, 74.), Schäfer (Szelin, 75.) Lencse


Kisvárda FCSzombathelyi Haladás

Az első félidőben végig a Kisvárda akarata érvényesült, a hazaiak irányítani tudták a mérkőzést, és a 18. percben megszerzett vezetést követően nem engedtek túl sok lehetőséget a vendégcsapatnak.

Fordulás után sem hagyott alább a Kisvárda lendülete, a hazaiak harmadik góljával pedig gyakorlatilag fél órával a lefújás előtt eldőlt a mérkőzés. Bár a szombathelyiek szépíteni tudtak a hajrához közeledve, de erre is azonnal volt válaszuk a kisvárdaiaknak, akik megérdemelten tartották otthon a három pontot.


Kisvárda FCSzombathelyi Haladás 4-1 (2-0)
Kisvárda, 2000 néző, v: Németh Á.
gólszerzők: Ilic (18., 69.), Horváth Z. (29.), Misic (57.), illetve Priskin (66.)
sárga lap: Vári (85.), illetve Kolcák (28.), Gaál (31.), Jancsó (87.)
 
Kisvárda: Felipe Melnik, Anderson, Ene, Vári Lucas, Protic, Misic (Milevszkij, 64.), Sassá (Gosztonyi, 71.), Ilic Horváth Z. (Karaszjuk, 78.)

Haladás: Király Schimmer, Kolcák, Benes, Habovda Grumic (Jancsó, a szünetben), Jagodics Bamgboye, Gaál (Rabusic, 58.), Rácz (Németh, 83.)  Priskin


Újpest FCDebreceni VSC

A találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a hétfőn 74 évesen elhunyt Géczi Istvánra, a Ferencváros olimpiai ezüstérmes kapusára.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak mezőnyfölényét a vendégek veszélyesebb két gólhelyzete kompenzálta. A 22. percben vezetést szerzett az Újpest Nagy Dániel remek átlövéssel bombázott a hosszú felsőbe , a kapott gól pedig megzavarta a vendégeket. A szünetig hátralévő időben a debreceniek semmilyen veszélyt nem jelentettek a kapura, de a játékot irányító újpestiek előtt sem adódott újabb gólszerzési lehetőség.


A második játékrészben a Debrecen bátrabban futballozott, ám játékában nem volt benne a gól. A csapatok döntően a tizenhatosok között küzdöttek egymással. Az Újpest támadójátékát a lefújásig a kontrák jellemezték, akciók kidolgozása helyett inkább fegyelmezetten védekezett.

Az Újpest immár hat forduló óta veretlen, a Debrecen pedig öt forduló óta nyeretlen a bajnokságban. A hajdúságiak legutóbbi hat találkozójukon nem tudtak győzni a Megyeri úton, az Újpest házigazdaként két döntetlen mellett negyedszer győzte le a DVSC-t.

Újpest FCDebreceni VSC 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2595 néző, v.: Farkas Á.
gólszerző: Nagy D. (22.)
sárga lap: Zsótér (36.), Burekovic (62.), A. Diallo (90.), illetve Kinyik (36.)

Újpest: Pajovic Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic Sankovic, Onovo Nwobodo, Zsótér (Beridze, 66.), Nagy D. (Balázs B., 73.) Novothny (A. Diallo, 89.)

Debrecen: Nagy S. Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Barna Ferenczi J. (Calvente, 58.), Tőzsér (Bereczki, 76.) Bódi, Könyves (Csősz, a szünetben), Varga K. Takács T.


Puskás Akadémia FCMOL Vidi FC

A várakozásoknak megfelelően a bajnok futballozott fölényben az első félidőben, ugyanakkor a felcsútiak sem adták fel a támadások lehetőségét. Az első negyvenöt percet kemény összecsapások jellemezték, s mindkét oldalon értékesítettek egy-egy büntetőt.

A második félidőben is fehérváriak irányították az összecsapást, de az átütő erő ezúttal hiányzott a játékukból.

Negyedórával a vége előtt a Vidi elveszítette kapusát, Kovácsikot, aki összecsúszott Trajkovskival.


A helyére beálló Tujvel a 83. percben ziccert védett, de két perccel később már ő is tehetetlen volt az új igazolás, az ecuadori De Jesús helyzeténél.


Kovácsik ápolása miatt is a játékvezető kilencperces hosszabbítást jelzett, amelynek utolsó pillanatában egy kezezés miatt 11-eshez jutott a Vidi, az első büntetőt értékesítő Scepovic próbálkozását azonban Danilovic hárította.

Szőts ezt követően le is fújta a találkozót, az indulatok pedig elszabadultak: Hadzic szólalkozott össze a felcsúti kispadon helyet foglalókkal, majd több csapattársa is csatlakozott hozzá volt, aki természetesen nyugtatni akarta , a csetepatéban egy pillanatra még Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője is a földre került.


Puskás Akadémia FCMOL Vidi FC 2-1 (1-1)
Felcsút, 1728 néző, v.: Szőts
gólszerzők: Knezevic (39., 11-esből), De Jesús (85.), illetve M. Scepovic (24., 11-esből)
sárga lap: Mioc (18.), Heris (31.), Arabuli (44.), illetve Pátkai (21.), Vinícius (38.), Juhász (44.), Huszti (63.), Kovács I. (90.)

Puskás Akadémia: Danilovic Osváth, Heris, Hegedűs, Spandler, Trajkovski Mioc, Knezevic (Bokros. 84.), Varga J. Arabuli (De Jesús, 49.), Kiss T. (Szakály P., 97.)

MOL Vidi FC: Kovácsik (Tujvel, 75.) Nego, Juhász, Vinícius, Stopira Kovács I., Pátkai (Milanov, 57.), Hadzic M. Scepovic, Huszti (Nikolov, 69.) Lazovic


Mezőkövesd Zsóry FCDiósgyőri VTK

A mérkőzés előtt negyven perccel nagy eső zúdult a pályára, de a kezdésre elcsendesedett, a játéktér pedig viszonylag jó állapotban maradt. A hazaiak nagy lendülettel kezdtek, illetve jószerivel minden támadásuk góllal zárult a találkozó elején: bő tíz perc elteltével 3-0-ra vezettek. Ezután taktikusan futballoztak, időnként pedig pontos passzokkal jutottak el a vendégek kapujáig és többször lövéssel fejezték be támadásukat. A diósgyőrieknek lett volna miért felpörögniük, de ettől messze voltak, nem jelentettek veszélyt a hazai kapura és időnként hátul is bizonytalankodtak.


A második félidő elején szépített, majd a játékrész közepén egy megpattanó lövéssel egy gólra felzárkózott a DVTK, így egy időre ismét nyílttá vált a mérkőzés.


A mezőkövesdi Vajda aztán tíz perccel a vége előtt nagy gólt lőtt távolról, ezzel eldöntötte a három pont sorsát. Sikerével a hazai csapat a negyedik helyre lépett előre a tabellán úgy, hogy csak hét mérkőzést játszott.

Mezőkövesd Zsóry FCDiósgyőri VTK 4-2 (3-0)
Mezőkövesd, 2500 néző, v.: Berke
gólszerzők: Szeles (7.), Cseri (9.), Vajda (11., 81.), illetve Tajti (52.), Makrai (68.)
sárga lap: Tóth Be. (45+2.), illetve Rados (37.), Tajti (45+2.), Vernes (61.), Márkvárt (70.)

Mezőkövesd: Dombó (Szappanos, 86.) Farkas, Pillár, Katanec, Vadnai Mevoungou, Szeles Cseri, Tóth Be. (Molnár, 69.), Vajda (Szalai, 90.) Drazic

Diósgyőr: Rados Sesztakov (Bacsa, a szünetben), Brkovic, Karan, Juhar Tóth Ba. (Sazbó Be., a szünetben), Tajti, Márkvárt Vernes, Mihajlovic, Forgács (Makrai, 67.)

Tabella20180915
A 3. fordulóból a MOL Vidi FC-Mezőkövesd Zsóry FC, valamint a 6. fordulóból a MOL Vidi FC-Újpest FC mérkőzést a székesfehérváriak Bajnokok Ligája-selejtezői miatt elhalasztották.

(TK via MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás