promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrült sorozat: megint Magyarországé a világbajnoki arany
Borítókép:  Forrás: penthatlon.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Földházi Zsófia 4., Kovács Sarolta 6., Alekszejev Tamara 14. lett magyar idő szerint csütörtök hajnalban a mexikói öttusa vb-n.

A női döntő körvívása rendkívüli izgalmak közepette zajlott a mieink számára. Kovács Sarolta fantasztikus vívással második helyen végzett a mezőnyben, 24 győztes és és 11 vesztes asszóval. Egy nagyon erős kezdés után Alekszejev Tamara és Földházi Zsófia is végül 18/17 mutatóval 16. és 17. helyen fejezte be az első számot.

Kovács Sarolta úszásban is második lett 2:09.81-vel, míg Földházi Zsófi 2:12.88 időeredménnyel 6., Alekszejev Tamara pedig 21. a 02:21.23 idejével. Bónusz vívásban Alekszejevnek már nem, de Földházinak és Kovácsnak sikerült plusz 2 pontot gyűjteni.

A lovaglás után így Alekszejev a 20., Földházi 8., Kovács az első helyről várta. Előbbiek 2 verőhiba miatt 14 hibapont levonásával 286 pontot szereztek, Kovács az utolsó akadályig hibátlanul lovagolt, amikor egy fát vert, így 293 ponttal zárt. Mindössze 5 másodperc hátránnyal a francia Marie Oteiza mögött másodikként állt rajthoz Kovács, Földházi a 8-as, Alekszejev pedig 18-as rajtszámmal kezdte a kombinált (futás, lövészet) számot.

Kovács az első kör után még szorosan követte francia versenytársát, de a második lövészetnél lemaradt tőle, majd a 12. helyről rajtoló belorusz Anastasyia Prokopenko és a 6. helyről induló német Annika Schleu hajrázta le a mezőny elejét és jutottak a dobogó első két fokára. Földházi is óriásit ment, a nyolcadik helyről Kovács Saroltát is megelőzve a negyedik helyre futott be. Kovács 6., Alekszejev végül 14. lett.

A női csapat ezzel az eredménnyel immár harmadszor nyerte el a világbajnoki csapat aranyérmet.
Óriási dolognak tartom, hogy egymás után három világbajnokságon is aranyérmet tudott szerezni a női csapat. Főleg úgy, hogy nagyon szoros volt a verseny, mindössze 10 pont különbség volt az arany és bronzérmes csapat között
– összegzett Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya az öttusa szövetség honlapjának.

– Önmagában az is örömmel tölthet el, hogy két versenyző is az első hatban végzett, mégsem vagyok maradéktalanul elégedett. Ennek pedig az az oka, hogy Tamara, akinek hatalmas szíve van a versenyzéshez, valószínűleg az előző heti láznak és gyomorbántalmaknak köszönhetően a vívás közepére elfáradt, elfogyott az ereje. Ez a koncentráció hiány a lovaspályán és a kombinált számban is meglátszott. Másik fájdalmam, hogy Sacinak épp a döntő napján kezdődtek a hastáji fájdalmai, így nem tudott teljes bedobással futni és ismerve az ő képességét a másik két magyar lányhoz viszonyítva, valószínűleg egy világbajnoki éremmel lett szegényebb. Zsófi eredményére gondolva viszont ismét derűlátó vagyok; remek vívóedzőinek köszönhetően nagyon szépen vívott és a nagyszerű futását is szeretném kiemelni, amivel pozícióba tudott kerülni és az éremért tudott harcba szállni. Úgy érzem, két egyéni érem lehetősége megvolt a lányokban, de most örüljünk a szépen csillogó csapat aranynak!

A női válogatott elképesztő sorozatban van: a július székesfehérvári Eb-t is a magyarok nyerték, illetve a tavalyi kairói és a két évvel ezelőtti moszkvai világbajnokságon is elsők lettek. Kovács Sarolta Moszkvában egyéni vb-címet is szerzett, ez utoljára Vörös Zsuzsának sikerült még 2004-ben.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás