promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy melyik csapatnál folytatja Kimi Räikkönen
Borítókép:  Instagram
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Érdekesség, hogy az olasz istálló pontosan öt évvel azután cserélte le finn pilótáját, hogy 2013-ban bejelentette Kimi Räikkönen érkezését a csapathoz. Majd nem sokkal később azt is megtudhattuk, hogy a svájci Sauber csapat versenyzője vezetheti az egyik 2019-es Ferrarit.
Az álmok tényleg valóra válnak… A 2019-es idényben a Ferrarinál versenyzem. Hihetetlenül hálás vagyok a csapatnak a lehetőségért
– írta a monacói a közösségi oldalán.


Hosszú hetek, sőt hónapok után született meg a döntés. Ugyanis Sergio Marchionne július 25-i haláláig szinte biztos volt a monacói pilóta érkezése, azonban az új vezetőség, John Elkann és Louis Camilleri amellett kardoskodott, hogy Kimi Räikkönen maradjon a csapat pilótája. A Ferrari első számú versenyzője, a német Sebastian Vettel is ezt az elképzelést támogatta, és ennek többször hangot is adott.

A különböző nézőpontok természetesen feszültséget szültek a csapaton belül. Sokan ennek a frusztráltságnak a számlájára írják azt, hogy a Ferrari saját pályáján, az olaszországi Monzában hiába szerezte meg az időmérőn az első két helyet, a futam végeredménye: Vettel kiesett, Räikkönen csak második lett, és a Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton győzött, aki így már harminc ponttal vezeti a világbajnoki pontversenyt a Ferrari németje előtt.

A pletykát nem lehetett megállítani. A finn rajongói petíciót indítottak Räikkönen maradása érdekében, és ezt már csaknem 88 000 ember írta alá – mint kiderült, hiába.

Räikkönen felesége, Minttu Räikkönen nem hagyta szó nélkül férje kirúgását, és szinte a bejelentéssel egyidőben Instagramján beszólt a Ferrarinak. „Hát szia” – üzente Räikkönenné egy Lamborghini üléséről.

Mittu

Kimi Räikkönen 2001 óta tagja a száguldó cirkusznak, ő a rangidős. Most pedig bejelentette, hogy a Saubernél folytatja a pályafutását. Gyakorlatilag hazaért, hiszen itt kezdte Forma-1-es karrierjét.


A Sauber jelenlegi csapatfőnöke, Frédéric Vasseur a szerződés kapcsán azt mondta:
Kimi megkérdőjelezhetetlen tehetsége és óriási tapasztalata nemcsak az autónk javulását segíti elő, hanem felgyorsítja a csapat egészének fejlődését is.
A finn pilóta Michael Schumacher 2004-es, 7. vb-címe óta ő az egyetlen Ferrari-pilóta, aki egyéni világbajnok lett, mégpedig 2007-ben. Kimi Räikkönen eddig 285 nagydíjon állt rajthoz, és ezeken 1 világbajnoki címet, 20 győzelmet, 100 dobogót, 18 pole pozíciót szerzett, emellett van 46 versenyen futott leggyorsabb köre.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás