promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fucsovics-Babos kontra MTSZ: a mediációt hívja segítségül a szervezet
Borítókép:  Instagram
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Fucsovics Márton augusztus 24-én hosszú Facebook-posztban ment neki a szövetségnek: említve a tisztelet és a megfelelő támogatás hiányát. Most ott tartunk, hogy a legjobb magyar férfi játékos ki akarja hagyni a szeptemberi, csehek elleni sorsdöntő Davis Kupa-mérkőzéseket. A tét az, hogy a Világcsoportban, vagyis a legmagasabb szinten tud-e maradni a magyar válogatott.

Mint már megírtuk: értesüléseink szerint Fucsovicsék felvetései jórészt a hazai tenisz támogatási rendszerét érintik, és az azzal kapcsolatos problémákat.

Minden érintettet megkerestünk – Sávolt Attila kivételével – érdemben csak Dr. Pákay Péter ügyvéd, aki a teniszszövetség elnökségi tagja, nyilatkozott. Ő azt mondta, nem érte váratlanul Fucsovics Márton Facebook-posztja, ez csupán idő kérdése volt. Megerősítette, hogy volt elnökségi ülés az ügyben, és azt is, hogy két elnökségi tag lemondott – bár ő úgy véli, nem Fucsovicsék ügye miatt.

A következő napon szombat estea legjobb magyar női teniszező adott ki közleményt New York-ból, majd vasárnap közös nyilatkozatot jelentetett meg a korábbi Grand Slam-győztes, jelenleg az MTK-nál edzősködő Temesvári Andrea és Markovits László, a Vasas SC elnöke.

E hét keddjén Fucsovics Márton a szerb világsztár, Novak Djokovic ellen lépett pályára a US Openen, és bár megráncigálta az oroszlán bajszát, legyőznie nem sikerült, míg Babos Tímea – magyar idő szerint – szerda reggel szenvedett vereséget.

A lényegi kérdések magyar szermpontból – szinte – eldőltek az év utolsó GS-versenyén, bár Babos Tímea párosban természetesen még versenyben van, Sávolt Attila is „papírra” vetette gondolatait, és Facebook-posztban mondta el, hogy mit gondol a jelenlegi helyzetől.

A Magyar Tenisz Szövetség elnöksége megvárta, hogy minden érintett a nyilvánosság elé álljon, majd szerda este egy hosszú közleményben reagált a vádakra. Pontokba szedték meglátásaikat Babos Tímeával és Fucsovics Mártonnal kapcsolatban.

Csütörtök délután minden érintett Facebook-posztban reagált a szövetség közleményére.

Szeptember első napján, Fucsovics Márton menedzsere, Joó György azt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak, hogy 95 százalék az esély arra, hogy a játékos nem fog pályára lépni a szeptemberi Davis Kupa-meccseken.


Vasárnap este a Magyar Tenisz Szövetség kommünikét adott ki, amelyben leírják, hogy „a helyzet gyors és pártatlan rendezésére törekszik a Magyar Tenisz Szövetség a Fucsovics-Babos-ügyben, és a mediációt hívja segítségül”. A mediáció alatt azt értik, hogy egy külső felet vonnak be, és vele együtt próbálják megoldani a kezelhetetlennek látszó helyzetet. A közleményt változtatás nélkül közöljük:

A Magyar Tenisz Szövetség továbbra is megegyezésre törekszik.

A helyzet gyors és pártatlan rendezésére törekszik a Magyar Tenisz Szövetség, a mediációt hívja segítségül.

A Magyar Tenisz Szövetség fontosnak tartja, hogy élsportolóit a jövőben is támogathassa további sikereik eléréséhez, illetve a sportágban az építő, nyugodt szakmai munka tovább folytatódhasson.

Ennek érdekében felkérte az Országos Mediációs Egyesületet a Fucsovics Márton és Babos Tímea által felvetett kérdések tisztázásában való közreműködésre. Azt várjuk a folyamattól, hogy pontosítsák a felek a felvetett kérdéseket és így arra megnyugtató válaszokat és megoldásokat találjanak.

Nyilvánvaló, hogy a közösségi média és a sajtó felületein történő nyilatkozatok nem rendezik az ügyet. A mediáció az az eszköz, amely szigorúan bizalmas és diszkrét, gyors, egy pártatlan és független harmadik fél bevonása mellett kívánja elősegíteni a felek álláspontjának közeledését.

A MTSZ a közvetítő folyamat eredményéről mielőbb tájékoztatja a nyilvánosságot, addig is annak szabályai szerint az ügy zárt rendezésen munkálkodik.

Az MTSZ a mai napon a mediációs folyamatba való meghívását megküldte az érintett feleknek.”


(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás