promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sávolt Attila: Igen, anyagi és erkölcsi problémák is felvetődtek
Borítókép:  Forrás: eurosport.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Fucsovics Márton magyar idő szerint kedd éjszaka Novak Djokovic ellen játszott a US Open főtábláján az első fordulóban, s ahogy mi is írtunk róla, nagyszerű tenisszel rukkolt elő. A világklasszis szerb végül három órás küzdelemben múlta őt felül.

Fucsovics Márton a meccs után videóinterjút adott, melyben többek között arról beszélt, hogy a harmadik szett utáni szünetben a jeges fürdőzés közben vitatták meg Novak Djokoviccsal, milyen kibírhatatlan az időjárás.


Mindössze néhány óra telt el a mérkőzés után, és a játékos edzője, Sávolt Attila írt egy közepesen hosszú Facebook-posztot. Ez nem csupán azért érdekes, mert Sávolt május óta egy sort sem írt a közösségi oldalára – az év eleje óta rendszeresen elemezte Facebookon Fucsovics játékát, betekintést engedve a kulisszák mögé is. Hanem azért is, mert végre megszólalt a Fucsovics és a teniszszövetség között kibontakozott konfliktust illetően is. Mi is kérdeztük korábban Sávoltot, s igen szűkszavúan reagált a gondokra, azt mondta, nem jött még el az ideje, hogy borítsák a bilit.


Sávolt a különböző portálokon megjelent kritikus kommentek miatt ragadt billentyűzetet hosszú szünet után, s kifejtette: összetett probléma húzódik a kialakult helyzet mögött. Ő egyébként azért nem posztolt hónapok óta, mert a probléma megoldásán fáradozott. A játékosa és a Davis Kupa-kapitány, Köves Gábor közötti feszültségről is szót ejtett.
Igen, volt Marci és Köves Gábor között ellentét már a februári belgák elleni Davis-kupán is és az azóta eltelt időszakban is. Igen, volt közöttem és Köves Gábor között is nézeteltérés, de ez kizárólag Marci miatt. Igen, anyagi jellegű problémák is felvetődtek. Igen, erkölcsi jellegű problémák is felvetődtek

– írta a tréner, ami azért érdekes, mert eddig a teniszező és a szövetség sem mondott semmilyen konkrétumot.

Most Sávolt végre mondott. Posztja végén az edző azt írta, amiről portálunknak is beszélt, amikor kerestük: elkerülhetetlennek látszik, hogy végre több konkrétum is napvilágra kerüljön a konfliktus okát illetően, és ez nemsokára meg is fog történni.

Babos Tímea is kiesett az első körben

Babos Tímea három játszmában kikapott a 11. helyen kiemelt orosz Darja Kaszatkinától az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyének első fordulójában, és kiesett. A találkozó 2 óra 22 percig tartott – írja az MTI.

A világranglistán 42. helyen álló magyar teniszező az első szettben brékelőnyhöz jutott, és már 4:1-re is vezetett. Ezt követően azonban orosz ellenfele sorozatban öt gémet nyert meg, és 37 perc alatt játszmaelőnyre tett szert.

A második szett közel egy óráig tartott, és Babos ezúttal is vezetett már 4:1-re. Kaszatkina azonban 5:5-nél utolérte a magyart. Utóbbi viszont jobban bírta a végjátékot, és egy újabb brékkel kiegyenlítette a szetthátrányát.

A döntő játszma elején ismét Babosnál volt a helyzeti előny – 3:2-es vezetését követően a szett első brékjével 4:2-re alakította az állást –, de orosz riválisa két bréket követően a nullára megnyert saját adogatógémjével megnyerte az összecsapást.

Babos másodszor találkozott Kaszatkinával, és másodszor kapott ki tőle. Az orosz tavaly Sydneyben ugyancsak három szettben kerekedett a magyar játékos fölé.

„Nem egyszerű mit mondani” – nyilatkozta saját honlapján a 25 éves soproni teniszező. Hozzátette: „nagy és nehéz” meccs volt, ami „fizikailag és érzelmileg is” rengeteget kivett belőle. „Picit sokként élem meg, hogy újra nem sikerült, erről korábban beszéltem is. Újra egy topjátékossal találkoztam és volt esélyem a továbbjutásra” – mondta Babos. Elárulta: „nem egyszerű ezt végigcsinálni, itt maradni a párosra”, de mégis kellően motiváltnak érzi magát a folytatásra.

A párosban világelső Babos Tímea és partnere, a francia Kristina Mladenovic második kiemeltként a női párosverseny első fordulójában a Kirsten Flipkens, Alison Van Uytvanck belga duóval találkozik szerdán.

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Darja Kaszatkina (orosz, 11.)–BabosTímea 6:4, 5:7, 6:4

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás