promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajszálra volt a csodától a Vidi, folytatás az Európa-ligában
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A MOL Vidi FC az AEK Athén elleni, Bajnokok Ligája play-off párharc első felvonásakor majd negyven percet emberhátrányban játszott, s ez pont elég volt ahhoz, hogy 2-1-es vereséggel induljon útnak Athénba. Az egy gólos vereség után azt azért nem túlzás kijelenteni, a mérkőzésen a MOL Vidi méltó ellenfele volt a görög csapatnak, amikor a két fél egyenlő létszámban játszott. Ugyanakkor az is tény: Huszti megmozdulása inkább tartozott a piros lap kategóriájába, mint a sárgáéba.

No, de ennyit az első találkozóról, ami után Marko Nikolics joggal volt büszke csapatára, továbbá akkor jelezte, győzni szeretne a visszavágón. Ellenben nem ment csapata neki fejjel a falnak. Olyannyira nem, hogy az első félidőben az AEK játszott mezőnyfölényben, többször jutott el a fehérvári együttes támadó harmadába, ahol két-három veszélyes helyzetet kialakított.

A második félidő nem indult jól a magyar csapat számára. Fiola szabálytalansága után jutott tizenegyeshez az AEK, amit Mantalos magabiztosan értékesített. Váltott ezután a Vidi, gyémánt alakzat a középpályán, Nego-Scepovic csatárpáros, mögöttük pedig Lazovic szervezett. Ennek köszönhetően egyenlített a Vidi: Lazovic adott remek ütempasszt Negónak, aki begyalogolt a tizenhatoson belülre, majd átemelte a görög hálóőrt.

A remény arra, hogy a Vidi akár tovább is juthat a 80. percben jött el, ekkor ugyanis Lopest zuhanyozni küldte a bíró. A gond mindössze annyi volt, hogy ekkorra a magyar együttes elfogyott erejével, ezt jelezte, hogy rendre hiba csúszott az utolsó átadásokba. Ráadásul a görög játékosok, a dráma hazájában, rendre eljátszották a „nagy halált”. Szóval ápolások és földön fetrengések tarkították a hosszabbítást.

A kisebb színjáték, s az okos görög időhúzás meghozta az eredményét, az 1-1-es végeredmény ugyanis azt jelenti, hogy az AEK Athén a BL-, a MOL Vidi FC az EL-főtábláján folytathatja.

Kedden még két mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligájának-selejtezőiben. Az egyiken az ukrán Dinamo Kijev gól nélküli döntetlent játszott a holland Ajax Amszterdammal Kijevben, így 3-1-es összesítéssel kiesett. A másikon a horvát Dinamo Zagreb az idegenbeli 1-1-es döntetlen után hazai pályán 2-1-re kikapott a svájci Young Boys-tól, és 3-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás