promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hat infarktus és tizenkét agyvérzés után is feláll a padlóról az NBA-csillag
Borítókép:  Forrás: celebrityinsider.org
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
2015. október 13-án kétségek között tudósítottak Lamar Odom állapotáról az amerikai hírportálok. Egy nevadai bordélyházban találtak rá öntudatlanul, szemtanúk szerint napok óta bulizott a helyszínen, nagy mennyiségű pszichoaktív szert fogyasztott. Méreteiből fakadóan (208 centiméter magas) nem tudták berakni a mentőhelikopterbe, így kocsival szállították be egy las vegasi kórházba.

Állapotáról annyit lehetett tudni, hogy – többek között – töménytelen mennyiségű kokain volt a szervezetében, aminek köszönhetően a szíve majdnem szétrobbant, illetve a májával és a tüdejével is komoly gondok adódtak. Élet és halál között lebegett, de védőangyalai végül erősen belékapaszkodtak, s itt tartották.

Tehetsége alapján nem ebben a fertőben kellett volna hemperegnie, sokkal inkább a pályán csillognia. Amit a kosárlabdával tudott, kevesen tudták. Remek testalkata, alázatos, önzetlen játéka, csodás zsákolásai miatt hamar kapóssá vált a csatár a nagycsapatok számára.

Alig húsz évesen draftolták a világ legerősebb bajnokságába. Egy egyéves miami kitérőt leszámítva fél életét Los Angelesben töltötte. A Los Angeles Clippersnél kezdett, majd leigazolta a Lakers. Kétszer volt bajnok az arany-lilákkal, 2011-ben megválasztották az NBA legjobb kiegészító játékosának is.


De a családi hagyomány rá is átragadt: édesapját már gyerekkorábban látta heroinozni, édesanyja pedig tizenkét éves koráig tudta csak távoltartani ettől a világtól, a mama rákban hunyt el. Nagymamája nevelte fel.

Már a clipperses időszaka alatt is voltak komoly elhajlásai, drogfogyasztás miatt több meccses eltiltást kapott. Az újabb eset miatt gyakorlatilag kivágták a csapatból. A Lakers-szel volt a csúcson, második bajnoki címének évében világbajnok lett az amerikai válogatottal. Ezután azonban csak sodrodott: előbb Dallasba, majd vissza Los Angelesbe, végül a spanyol Baskoniánál – Hanga Ádám volt csapatánál tett egy sikertelen kitérőt.

Őszintén szólva az élet olyan csapásokat mért rá, hogy azok alatt egy erősebb jellemű ember is megtört volna. 2006-ban nagynénje temetésére utazott New Yorkba, akkori feleségétől nemrég született meg harmadik gyermeke, Jayden. A kicsinek álmában leállt a szíve éjszaka, és az orvosok nem tudták megmenteni.

Odom 2013 nyarán drog hatása alatt vezetett, és elkapták. Három év felfüggesztettet kapott.

Khloé Kardashian, a celeb-család egyik tagja, akivel 2009 óta voltak házasok, és közös reality showt is vittek, elvált tőle, ezzel még inkább kicsúszott a lába alól a talaj. A válásról szóló papírok csak 2015 októberében léptek életbe. Néhány napra rá Odom életéért a kórházban küzdöttek a doktorok.

Tavaly nyáron a Wendy Williams Showban már beszélt röviden a csaknem végzetes partiról, és kómába eséséről. Ahogy arról is, hogy egy remek barátját, James-t nemrég elveszítette. A srác heroinfüggő volt. Akkor viszont még nem esett szó arról, amit Kevin Hartnak a Cold as balls című YouTube-showban elárult egy jéggel teli kádban ülve.
Tizenkét agyvérzésem és hat infarktusom volt, amíg kómában voltam. Azok az orvosok, akik mellettem voltak abban a négy napban, azt mondták: egy két lábon járó csoda vagyok
– ecsetelte miközben Hart alig tudott megszólalni, és nem a jeges víz miatt.


A sztárallűrök ellenére józanul, értelmesen beszélő Odom az elmúlt időszakban drogelvonóra járt, és állítása szerint ma már tiszta. De nem akarja becsapni magát, s ezt Wendy Williams előtt sem titkolta.
Függő vagyok, és az is maradok, míg élek. Minden nap megküzdök azzal, hogy legszívesebben belőném magam. De tiszta maradok, mert jó apja akarok lenni a gyerekeimnek.
19 éves lánya és 16 éves fia valóban várják, hogy apjuk tartsa a szavát, egy 2015-öshöz hasonló kiütést biztosan nem bírna ki még egyszer a teste. Khloé Kardashiannal megpróbálta még egyszer rendezni a kapcsolatát – a nő pár nappal a válás után is fogta az öntudatlan kosaras kezét a kórházi ágyban. Végül nem jöttek össze újra, Odom másokkal kezdett randizni, próbálja rendezni életét.

Annak ellenére, hogy a drogok hatása miatt korábban karrierje befejezéséről beszélt, Instagram-képei alapján egy pekingi kosárcsapathoz tart, elképzelhető, hogy újra játszani fog. Ennek érdekében most kőkeményen edz.

 

FEELING MYSELF ??? #progress ? @iamzoul @bryantaustin23 ? @railymartina

Lamar Odom (@lamarodom) által megosztott bejegyzés,


Egykori csapattársai, edzői rendkívül pozitív, önzetlen személyiségnek és fantasztikus csapatjátékosnak írták le. Drukkoljunk neki, hogy a pályán és a civil életben is igazolhassa a reményeket.

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás