promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vakondok zavarták meg Dárdaiék edzését
Borítókép:  Forrás: bild.de
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Dárdai Pál Herthája gőzerővel készül az új szezonra, mely a berliniek számára két nap múlva rajtol hazai pályán a Nürnberg ellen. A német Bild lap ezúttal nem az új igazolásokról, és a csapat esélyeiről cikkez, hanem egy ritkán felbukkanó problémáról: a vakondokról.

Félreértés ne essék, nem vagyok állatgyűlölő, sőt inkább a másik véglethez érzem közelebb magam. Viszont ha most a Hertha pályamunkása lennék, valószínűleg nem a vakondot tervezném születendő gyermekem jelének a bölcsödében.

A Bild arról ír, hogy a berliniek jó egy hete küzdenek az apró állatokkal, egyelőre hiába. A kár olyan mértékű, hogy egy rövid interjút is megért a lapnak Dárdai Pállal.
Ekkora vakondtúrást én még életemben nem láttam. Ezt biztosan nem egyetlen állat csinálta
– elemezte a helyzetet a tréner, aki lencsevégre kapta az alagútrendszert, melyet a földlakók építettek. Dárdai egyébként lelkes hobbikertész, de a poénkodás végeztével komolyabbra váltott a magyar vezetőedző. Utalt rá: a vakondok földmunkája nem csak a pálya karbantartóknak jelent problémát, de a csapat felkészülését is akadályozza.
Talán van Hertha-klubtagságijuk, s egyszerűen be akartak kukkantani az edzésre. A viccet félretéve, jelenleg nem tudunk az egész pályán gyakorolni, mert ez a rész sérülésveszélyessé vált.
A csapat így átvonult az edzőpálya túlsó végébe, magukra hagyva az áskáslódókat.

A Hertha megbízott egy speciális csapatot, hogy gyűjtsék be a vakondokat. Az idő sürget, szombaton ugyanis már bajnokit játszanak, és szükségük van az egész edzőpályájukra. A begyűjtőknek nincs könnyű dolguk, ugyanis nem bánthatják az állatokat. A vakond védett állat Németországban, aki egyet is megöl, ötvezer eurót fizet.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás