promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sevcsenko egykori csatártársa ül le a Ferencváros kispadjára
Borítókép:  Forrás: wikipedia.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Csakfoci.hu már kedden megírta, hogy az egykori ukrán csatárlegenda, Szerhij Rebrov váltja a Ferencváros kispadján Thomas Dollt. Mi is beszámoltunk a váltásról, a német szakember közös megegyezéssel bontott szerződést a Fradi futball csapatával. Szurkolói levélnek is helyet adtunk – Thomas Dollnak címezve. 

A Ferencváros szerdán 10 órakor sajtótájékoztatón jelentette be hivatalosan az ukrán tréner érkezését.

A 44 éves Rebrov játékoskorában Oroszországban (Rubin Kazany), Ukrajnában (Dinamo Kijev, Sahtar Donyeck), Angliában (Tottenham, West Ham United) és Törökországban (Fenerbahce) is játszott. Az ukrán bajnokság valaha volt legeredményesebb góllövője, 261 meccsen 123 gólt lőtt. A válogatott mezt 75-ször húzhatta magára, a 2006-os világbajnokságon is szerepelt, Ukrajna történetének legeredményesebb csatárkettősét alkotta Andrij Sevcsenkóval. Pályafutását 2009-ben fejezte be, a Dinamo Kijev ifjúsági csapatánál kezdte meg edző karrierjét. A felnőtt csapat kispadjára kerülve többször nyert ukrán bajnoki címet és kupát, az Európa-ligában a negyeddöntőig vezette a fővárosiakat. 2016-ban 15 év után nem csupán bejuttatta csapatát a Bajnokok Ligája főtáblájára, de tovább is vitte a csoportból. A Chelsea, Porto, Maccabi Tel-Aviv, Kijev négyesből a második helyen mentek tovább. A nyolcaddöntőben a Manchester City parancsolt megálljt nekik.

2017-ben minden bizonnyal csillagászati fizetésért cserébe elfogadta az Al-Ahli felkérését, s mostanáig a szaúdi csapatot edzette. Mától a Ferencváros kispadját melengeti. A segítője Alberto Bosch lesz, Ralf Zumdick korábbi másodezdő így Thomas Dollal együtt távozik. 

Furcsa, de Orosz Pál vezérigazgató újságírói kérdésre sem árulta el, mennyi időre írták alá a szerződést Szerhij Rebrovval. 

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás