promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Abszurd közjátékkal indult, és debreceni feltámadással zárult az MTK vendégjátéka
Borítókép:  Forrás: MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának ötödik fordulója a Debrecen–MTK mérkőzéssel indult. Mindkét együttes jól kezdte a szezont, hiszen az újonc kék-fehérek a találkozóig három győzelmet és egy vereséget értek el, míg a Debrecen mérlege két győzelem, két döntetlen.

Legalább öt perc csúszással kezdődött a mérkőzés, ugyanis a hazaiak egyik játékosának ujjáról nem jött le a gyűrű, így a hajdúságiaknak a kezdő sípszó előtt cserélniük kellett.


A találkozóra kilátogató szurkolók alapvetően élvezetes kilencven percet kaptak a belépőjegyükért. Ennek oka, hogy mindkét szakember, Feczkó Tamás és Herczeg András is előnyben részesíti az attraktív és jól felépített támadójátékot. Persze, csúsztak hibák itt-ott a gépezetbe, de ezzel együtt is mindkét oldalon adódtak bőven lehetőségek.

Az MTK támadójátéka most is, és korábban is nagyban függött Lencse László magányos harcának sikerétől. A támadó ugyanis előre tolt ékként szerepel, s esetében az a nagy kérdés, mennyi hozzá feljuttatott labdát tud megtartani. A meccs első gólja éppen az ő érdeme volt, miután szépen lefordult védőjéről, Kantának már csak az üres kapuba kellett passzolnia.


A Debrecen részéről az első félidő végén jött a válasz: Bódi csavart mesterien a kapuba szabadrúgásból. Ám mire felocsúdtak az örömmámorból a hazai szurkolók újból az MTK vezetett. Bognár nyesett át okosan egy labdát az alapvonalról a hosszú oldalra, majd érkezett Lencse és a hálóba kotorta a játékszert.


A második félidő elején úgy tűnt rendezte sorait a DVSC. Feltolta a védelmi vonalát, s nagy nyomást helyezett ellenfelére, jöttek is szépen sorban a MTK kapuja elé érkező labdák, ugyanakkor ennek a felfogásnak hátoldala az, hogy a csapat mögött több az üres terület. Ezt használta ki Feczkó Tamás csapata, amely egy gyors ellentámadás után 3-1-re alakította az állást.


Talán ekkor már a maroknyi, s létező MTK-szimpatizáns is elhitte, hogy három ponttal és egy mosollyal az arcukon távoznak. A Debrecen azonban nem adta fel, s előbb Takács talált a hálóba...


... majd jött Szatmári és az utolsó percben egyenlített. A vége tehát 3-3.


(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás