promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sorra döntögeti a saját csúcsait Fucsovics Márton
Borítókép:  Forrás: sportfogadas.org
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fucsovics Márton ezzel a boldog üzenettel kürtölte világgá, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett a pályafutása. ATP 1000-es viadalon ő még soha nem jutott el a nyolcaddöntőig, ezúttal megcsinálta.

Szerencse is kellett hozzá, hiszen a világranglista nyolcadik Dominic Thiem várt volna rá a második körben Cincinnatiben, de ő visszalépett, így jöhetett a selejtezőből érkező Guillermo García-López (71. helyezett).

A spanyol simán elhúzott 4-1-re az első szettben, innen jött vissza Fucsovics, sőt fordított (5-6). A rövidítést García-López bírta jobban.

A másodikban is az ellenfél kezdett jobban, 4-2-nél közel került a meccs megnyeréséhez. Négy játszmát nyert azonban zsinórban a nyíregyházi teniszező, és jobb idegállpotban készülhetett a döntő szettre. Rettentő precízek voltak mindketten ebben az etapban, s bár sorra jöttek a brékek, 5-5-ig fej-fej mellett haladtak, a legvégén viszont Fucsovics elővette legjobbját, és újabb rövidítéssel zárta le a 182 perces csatát.

Fucsovics nem aprózza el a meccseit Cincinnatiben, a lengyel Hurkacz elleni első fordulóban 165 percet ütögetett, így összességében két meccsen már tényleg majdnem hat óra tenisznél jár. Ráadásul Hurkacz ellen is döntő szett, rövidítésben tudott nyerni – 2:5-ös hátránybóll!

Csak remélni tudjuk, hogy a soron következő Stanislaw Wawrinka ellen nem fog visszaütni a fáradtság. A múlt héten Torontóban simán kikapott a svájci klasszistól, míg májusban valósággal leütötte a pályáról (6:4, 6:0). Amennyiben sikkerel venné a nyolcaddöntőt is, vélhetőleg Roger Federerbe botlana, akivel az idei Australian Open nyolcaddöntőjét vívta.

A cincinnati tornán idén ott vannak a világ legjobbjai, a ranglista első tíz helyezettjéből csak John Isner és Rafa Nadal hiányzik, Fucsovics a legnagyobb ászokkal öltözhet és játszhat együtt, ami őt ismerve, jót tesz a hangulatának és az önbizalmának.

Fucsovics az Australian Openen aratott hangos sikerek után sem lassított – legfeljebb a sérülései fékezték időnként –, s májusban megnyerte a genfi ATP-250-es versenyt. Magyar férfi játékos 1984 óta nem jutott el ilyen magasságba. A teniszező betört a legjobb ötven közé a világranglistán. Mostani győzelmével szinte biztosan karriercsúcsot dönt, s minimum a 40. helyig kapaszkodik fel.

Egy Wawrinka elleni sikerrel még akár ennél feljebb is. A meccset csütörtökön este, magyar idő szerint 22 óra körül játsszák.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás