promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Neymar megítélésének nem tett jót a földön fetrengés
Borítókép:  Forrás: fifa.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Digital Hungary és a Neticle médiaelemző cég érdekes tanulmányt készített a 2018-as világbajnokság kapcsán. Azt vizsgálták, hogy Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Neymar Jr. teljesítménye, viselkedése hogyan hatott megítélésükre.

„Kit szedtek szét leginkább a szurkolók, melyikükről beszéltek a legtöbbet, és milyen események mozgatták meg a netezőket, és hogyan hatottak mindezek a focisták személyes brandjére” – áll a cikkben.

Talán nem meglepő, hogy Ronaldo spanyolok elleni mesterhármasa megalapozta a jó hangulatot. Mint a digitalhungary.hu-n olvasható, „a médiában több mint 300-szor, és csak a Facebookon közel 1500-szor merül föl a neve egy nap alatt”. Megítélése ezután stagnált. Ráadásul Juventushoz igazolása ugyanakkor említést generált (1200), mint a portugál válogatott kiesése.

Messi esetében már más a helyzet. Persze, ehhez fontos adalék, hogy Argentínában félistenkét tisztelik, tőle várták a világbajnoki trófea elhódítását. „Ő kapta a legélesebb kritikákat a pályán nyújtott teljesítménye miatt hármójuk közül, a június 22-i horvátok elleni 0-3-as végeredmény kapcsán jelent meg legtöbb negatív említés a vb idején” – írja a rövid értekezés. És megítélése a későbbiekben sem emelkedett, sőt, maradt a negatív státuszban.

És akkor Neymar. A brazil játékos imázsának nem igazán tett jót, hogy majd több időt töltött a gyepen fetrengve, mint azon állva. A Neticle szerint „13 000 említés született a brazil sztárról a vb ideje alatt, kétszer annyit beszéltek róla a közöségi médiában, mint a hírekben”. És többségében voltak a negatív kommentárok.

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás