promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Európa-bajnokság: nem fért fel a dobogóra Hosszú Katinka
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A fináléba Hosszú a második, míg Burián – egyéni csúccsal – a hetedik idővel jutott be. A döntőben az első hossz egyiküknek sem sikerült igazán jól, a fordulónál már biztos volt, hogy Hosszúnak a győzelemre nincs esélye, sőt, az éremszerzésre sem sok. Olimpiai bajnokunk aztán a hajrában mindent beleadott, és óriási csatában volt a harmadik helyért, ám az olasz Carlotta Zofkova három századdal előbb csapott a célba.

Hosszú Katinka a kontinensbajnokság előtt elmondta, hogy az egész tavaszt végigkísérő magánéleti problémák után örül, hogy elindulhat a versenyen. Senki ne várjon tőle csodát, most csak az a fontos számára, hogy újra az úszásra koncentrálhat. A történtek ellenére mindent meg fog tenni, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el. Érdekesség, hogy a sportoló pont az Európa-bajnokság előtt mutatta be új edzőjét és új klubját, erről itt írtunk.

Burián Kata a hétfői egyéni rekordjától négy századdal (1:00.05) elmaradva lett hetedik:
Jó volt az úszás és a célba érkezés, most a rajt és a forduló volt rosszabb. Sajnos elizgultam egy kicsit, szerintem tudok ennél jobbat úszni, de elizgultam.
Hosszú Katinka futama előtt Késely Ajna bronzérmet nyert 1500 méter gyorson. A 16 éves magyar versenyző, aki gyakorlatilag végig a harmadik helyen tempózott, 16.03.22 perces, hatalmas egyéni csúccsal csapott célba. Eddigi legjobbja 16:11.25 volt.

A délutáni program a leghosszabb táv női döntőjével indult, s ahogyan arra mindenki számított, az olasz Simona Quadarella és a német Sarah Köhler diktálta a tempót, Késely pedig nagyjából egy testhosszal mögöttük úszott. A táv felénél a két rivális ellépett, de Késely így is magabiztosan őrizte a dobogós helyét, ráadásul ekkor a résztávot tekintve több mint hat másodperccel volt gyorsabb eddigi legjobbjánál. Egyre inkább állandósult a sorrend, az olasz egy idő után simán ellépett német ellenfelétől, aki pedig őrizte a két testhossznyi különbséget a magyar úszóval szemben. A végén már csak az volt kérdés, hogy Késely mennyit farag egyéni legjobbjából, végül több mint nyolc másodperccel jobbat úszott, mint tavaly, a Netanyában rendezett junior Európa-bajnokságon.

„A taktika az volt, hogy ne menjek el az olasz és német lánnyal, mert nem fogom bírni. Az elején meg is ijedtem, hogy jó lenne velük menni, de így volt jó, mert a végét már nagyon nem bírtam, szinte szédültem. Ez nem az én számon, de nagyon örülök ennek a dobogónak, és az időnek. Ha 800-on és 1500-on ennyit tudtam javítani, akkor remélem, hogy a fő számomban a 400-on is jó időt tudok úszni” – mondta az M4 Sport riporterének Késely Ajna.

Késely második érmét szerezte a skót nagyvárosban zajló kontinensviadalon az után, hogy szombaton 800 méter gyorson második lett.

(Tuser Krisztián)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás