promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kapás Boglárkáé a második magyar arany az Eb-n
Borítókép:  Forrás: swimswam.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 200 pillangó nem csak a férfiaknál csúcsszám idehaza, a nőknél is óriási a tülekedés. Konkrétan azért, hogy melyikük üljön fel Európa trónjára, lévén most épp multisport Európa-bajnokság zajlik Glasgowban, benne az úszással.

Szilágyi Liliána a kettes, Kapás Boglárka a hármas pályán kezdte a hétfő délutáni döntőt, a finálék sora a 200 pillangóval indult. Ez volt egyébként az egyetlen finálé ma, amiben sportolóink érdekeltek voltak.

50 méter után Kapás a hetedik, Szilágyi Liliána az utolsó, nyolcadik helyen fordult. Kapás elkezdte begyújtani a rakétákat, míg a bulímiájáról a közelmúltban nyíltan valló Szilágyi továbbra is hátul evickélt.

Az UTE-s Kapás az utolsó ötvenre feljött az éllovasok nyakára, de a Chimrova, Monteiro, Thomas trió továbbra is megelőzte őt. Magasabb csapásszámra kapcsolt, s fej-fej mellett voltak 25 méterrel a vége előtt, Kapás ekkor robbantott igazán. Az utolsó métereken nem hagyott kétséget afelől, hogy ő lesz a szám új Európa-bajnoka. Egyéni csúccsal nyert végül, 2:07.13-as idővel úgy, hogy a benyúlása nem is sikerült túl jól. Szilágyi Liliána 2:08.69-cel a hatodik lett.


„Nem gondoltam rá, hogy ez lesz a vége, nem gondoltam, hogy ilyen idővel nyerni tudok. Nem vagyok teljesen boldog, de furcsa ez az érzés. 2.07 alatt szerettem volna úszni. Az utolsó 25 méterig nem láttam semmit, aztán feltettem a kérdést, hogy ezt most meg fogom nyerni? Nagyon fájt már a karom az utolsó pár méteren”

- nyilatkozta félig-meddig elégedetten az M4Sportnak Kapás Boglárka.

Szilágyi azt mondta, edzőjével azon dolgoztak a közelmúltban, hogy megfelelő mentális állapotba kerüljön a betegsége bevallását követően, hisz az elmúlt két évben akármilyen eredményt is ért el, elégedetlen volt magával. Ezzel a hatodik hellyel most teljesen elégedett volt. 

Kapás Boglárka aranyérme egyébként azért is nagy szám, mert felnőttként ő gyorsúszóként ért el komoly eredményeket: Rióban bronzot szerzett 800 gyorson, Eb-ről volt aranya 400, 800 és 1500 méteren is, a 2015-ös kazanyi vb-n harmadik lett 1500 méteren. 200 pillangón még a 2010-es szingapúri ifjúsági világbajnokságról volt aranyérme, illetve előtte egy évvel ifjúsági Eb-n második lett. 

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás