promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy röpködő zacskó és a kispesti búcsú
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Vasárnap két mérkőzéssel zárult az NB I harmadik fordulója. A Budapest Honvéd a Paksot fogadta, míg az Újpest a Kisvárdát. Kezdjük előbbivel.

A kispestiek számára két tényező miatt volt fontos a mérkőzés. Egyrészt, hogy a hétközi csúfos kupabúcsút feledtessék szurkolóikkal, másrészt, hogy szépen búcsúzzanak a Bozsik stadiontól. A létesítményt ugyanis felújítják.

Nos, a mérkőzés finoman szólva sem hozott minőségi élményt. Ahogy szokás mondani, a csapatok gyűrték egymást, igaz, valamivel hatékonyabban a Honvéd futballozott, amely a második félidő elején büntetőhöz és emberelőnyhöz jutott. Danilo értékesítette is a tizenegyest. A Paks pedig érdekes módon épp ekkor mutatta meg, ha kell, akkor képes támadni is. Bár mindez nem párosult hatékonysággal, így végül a Honvéd 1-0-s győzelemmel búcsúzott stadionjától.

Az Újpest–Kisvárda mérkőzés sem volt épp a minőségi futball csúcsa, elég ezt csak azzal jelezni, hogy amikor a csapatok az első félidő közepén ivószünetre vonultak, a kamera jó pár másodpercig egy szél által reptetett zacskót mutatott, izgalmas helyzetek helyett. Az első félidőből azért egy kihagyott Novothny (Újpest) tizenegyest  fel lehetett jegyezni. A második játékrész már egy fokkal jobbra sikeredett, főképp Zsótér és Tischler beállásának köszönhetően, na meg amiatt, hogy a nagyérdemű egy apró hazai gólt azért láthatott Diallo jóvoltából. Az Újpest így megszerezte első győzelmét az új idényben.
Eközben Újpesten szurkolói háború zajlik, az éppen aktuális helyzetet ebben a cikkben foglaltuk össze.
A magyar elsőosztály szombati mérkőzéseinek összefoglalóit ide kattintva olvashatja.

Community Shield


Néhány országgal arrébb, Angliában Community Shield (azaz angol Szuperkupa) döntőt rendeztek a Wembleyben. Idény eleji forma a lelátókon és a pályán is látszódott, nem volt ugyanis teltház a stadionban. A csapatoknál pedig mindkét oldalon akadt bőven hiányzó.

Az első gól


Hiányzók ide, szurkolók oda, a mérkőzésen kevéssé domináló Manchester City azért így is, Sergio Aguero két góljával legyőzte a Chelsea-t, s nyert ötödik Community Shield-trófeáját.

A második gól


(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás