promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Budapest Honvéd csúnyán, az Újpest szépen búcsúzott Európától
Borítókép:  Fotó: Blikk/Fuszek Gábor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kezdjük a tényekkel: nincs már csapatunk az Európa-ligában. A Budapest Honvéd és az Újpest is búcsúzott a sorozattól. Előbbi csúnyán, utóbbi szépen.

Haladjunk időrendi sorrendben, és röviden emlékezzünk meg a Niedercorn–Budapest Honvéd összecsapásról, amely röviden ekképp lehet összefoglalni: tragikomikus. S, ebbe a jelzőbe beletartozik az, ami a magyar együttessel a mérkőzés előtt történt. A csirke nem volt például kellőképp ízletes. „Ahogy az egyik játékos megjegyezte, a csirkét inkább visszaengednék még kapirgálni, annyira nyers volt” – fogalmaz a klub honlapja. Majd így folytatja:
S bár ezt még lehetett bagettel, keksszel, palancsintával és mogyorókrémmel kompenzálni, az már nem volt túl mókás, amikor a buszsofőr rossz helyre vitte a csapatot.
A Luxemburg fővárosában megszálló együttes 45 percet buszozott Differdange külsőre, azaz Niederkornig, a játékosok lekászálódtak a buszról, és már akkor gyanús volt, hogy túl kicsi a pálya, ahová érkezett a Honvéd, aztán szembejött a saját komplexumában tréningező Progrés Niederkorn, és egyértelművé vált a helyzet. A sofőr hiába bólogatott az úticél kapcsán, a Progrés pályájára vitte a Honvédot, noha a gárda a Differdange stadionjában játssza nemzetközi mérkőzéseit.

Ami a pályán történteket illeti: a Budapest Honvéd gyakorlatilag végigszenvedte a kilencven percet, ellenfele ugyanis erőszakosabb volt, több párharcot nyert meg, s ugyan „papíron” gyengébb képességűnek lett kikiáltva, a pályán mindebből semmi sem látszott.

Ráadásul Fortuna is fogta a luxemburgi csapat kezét, amely folyamatos indiai zenével a háttérben két igen szerencsés gólt szerzett, s jutott tovább megérdemelten a következő körbe 2-1-es összesítéssel. Pontosan úgy, ahogy tavaly a skót Rangers ellen.

Újpest–Sevilla 

Az Újpest–Sevilla mérkőzés már jobban hasonlított egy labdarúgó-mérkőzésre. A hazai csapat telt ház előtt lépett pályára spanyol ellenfele ellen. Bár, ahogy helyszíni információkból megtudtuk, nem lehetett érzékelni mindent elsöprő buzdítást: azért voltak csöndben az ultrák, mert az előénekes (kápó) lemondott a helyi biztonsági erőkkel történő összetűzés miatt.

A pályán az Újpest tette a dolgát, küzdött, tíz emberrel védekezett, nem voltak már akkora távolságok a csapatrészek között, mint Sevillában, de az első félidő végén egy szépen, pontosan végigvitt támadást követően a spanyol együttes megszerezte a vezetést. A második félidő elején pedig rögtön jött a második Sevilla találat. Igaz, ekkor már az újpesti előénekes a helyén tartózkodott.

Azt azért csendben hozzátesszük helyszíni információkból értesülve, hogy a vendégszektor közelében lévő mellékhelyiségnél furcsa hazárdjátékot találtak ki a szervezők: ugyanis nem volt jelezve, hogy melyik a női, és melyik a férfi rész.

No, de vissza a pályára: Zsótér Donát beteljesítette az újpesti focidrukkerek álmát azzal, hogy a 77. perben a gyengébbik lábával tizennyolc méterről pazar gólt lőtt (a találatot a cikk végén lévő videóban láthatja). De jött is gyorsan rá a válasz: Muriel négy védőt lefutva passzolta el a labdát Pajovic mellett.

Az Újpest tehát 1-7-es összesítéssel esett ki az Európa-ligából.

Az odavágón, a mérkőzés előtt összecsaptak a Sevilla és az Újpest szurkolói: a beszámolók szerint a spanyolok késekkel támadtak. Csütörtök délután a Ferencváros, a lengyel Slask Wroclaw és a cseh Opava néhány huligánja „nagy szeretettel” fogadta volna Budapesten a spanyol szurkolók keménymagját, ám a híres és hírhedt Biris Norte tagjai közül – információink szerint – egy sem érkezett Magyarországra. A zöld-fehér szurkolók vezette csoport azonban megmutatta magát a fővárosban.


(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás