promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy aprócska gól, és a Videoton továbbjutott a BL-ben
Borítókép:  Koszticsák Szilárd, MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar bajnokcsapat múlt szerdán köszönhetően stabil védekezésének gól nélküli döntetlent játszott a párharc első meccsén Razgradban.

A Vidi Felcsúton is a biztos védekezésre helyezte a hangsúlyt, ennek megfelelően az első negyedórában a Ludogorec sokkal többet birtokolta a labdát. A fehérváriak elsősorban Kovács István jóvoltából vezettek ígéretes kontratámadásokat, de a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben. A folytatás kiegyenlítettebb játékot hozott.

A magyar esélyek a 40. percben jelentősen megnőttek, mert Vura második sárga lapja után a bolgárok megfogyatkoztak. A Vidi megérezte a nagy lehetőséget és azonnal nagy nyomást helyezett ellenfelére, melynek köszönhetően óriási gólhelyzeteket alakított ki a Ludogorec kapuja előtt: előbb Nego közeli lövését védte Renán, majd a szöglet utáni Stopira fejest védte a brazil hálóőr. Az újabb sarokrúgásnál azonban már ő is tehetetlen volt: Anel Hadzic néhány lépésről fejelte a labdát a bolgár kapuba.

Fordulást követően előnye birtokában sem változtatott játékán a Vidi. Továbbra is a stabil védekezést tartották szem előtt a fehérváriak, miközben egyre többször jutottak el a vendégkapuig. A Ludogorec inkább távoli lövésekkel próbálkozott, de nem sok sikerrel. A mérkőzés hajrájára fordulva eldönthette volna a továbbjutást Huszti Szabolcs, de közeli perdítését Renán óriási bravúrral kipiszkálta a léc alól. Pár perc múlva a bolgárok jártak közel az egyenlítéshez és ezzel a továbbjutáshoz, amikor Joao Paulo a keresztlécre tekert egy szabadrúgást.

A Ludogorec a meccs végén nagy nyomást gyakorolt a fehérvári kapura, viszont a hazai védelem állta a sarat. Sőt, a 93. percben Loic Nego egyedül vezette a labdát a kapusra, de kihagyta a ziccert. Ez is belefért, mert a bolgárok nem tudtak gólt szerezni, így a magyar bajnok nyert és továbbjutott.

A mostani párharc megnyerése azért volt rendkívül fontos, mert a székesfehérváriak így már biztosan valamelyik kupasorozat főtáblájáért léphetnek majd pályára, ugyanis ha a következő, harmadik körben alulmaradnának a svéd Malmővel szemben, akkor az Európa Liga utolsó, negyedik körébe kerülnének át.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
MOL-Vidi FC–Ludogorec (bolgár) 1-0 (1-0)
Felcsút, 2878 néző, v.: Schüttengruber (osztrák)
gólszerző: Hadzic (45.)
piros lap: Vura (40.)
sárga lap: Fiola (36.), Hadzic (45+2.), Huszti (85.), Nikolov (94.), illetve Marcelinho (26.), Vura (29., 40.), Djakov (71.), Góralski (85.), Moti (87.)

MOL-Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira Nego, Varga J., Hadzic (Nikolov, 88.), Huszti Kovács I. (Pátkai, 90.), M. Scepovic (S. Scepovic, 75.)

Ludogorec: Renán Cicinho, Moti, Terziev, Natanael  Djakov, Campanharo (Góralski, a szünetben)  Wanderson (Joao Paulo, 74.), Marcelinho, Vura  Swierczok (Keserü, 67.)


(TK via MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás