promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy félidő alatt lerendezte a Fradi az örökrangadót
Borítókép:  Forrás: Getty
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az OTP Bank Liga második fordulójának vasárnapi játéknapján három mérkőzést rendeztek. Ezek közül is az MTK–Ferencváros örökrangadó emelkedett ki. A találkozó előtt a hazai csapat vezetőedzője, Feczkó Tamás arról beszélt, hogy tudatában van annak, hogy a zöld-fehérek az esélyesek, de a cél a három pont otthon tartása. „Fegyelmezetten, nagy odaadással kell pályára lépnünk, ahogy tettük azt az Újpest ellen. Mindenki betartotta a taktikai utasításokat, jól kisegítették egymást a játékosok” – mondta.

Az MTK-tól pedig azt lehetett látni, amit az Újpest ellen, 4-1-4-1-es felállás, a középpálya közepének lezárása, az ellenfél kiszorítása a szélek felé. A Ferencváros azonban hatékonyabban és gyorsabban futballozott főleg az első félidőben. Ennek eredménye pedig az, hogy negyvenöt perc alatt gyakorlatilag elintézte a mérkőzést, hiszen Bőle egy és Petryak két góljával már 3-0-ra vezetett.


Az MTK persze nem állt vissza, hanem próbálta legalább a döntetlent kiharcolni, Kanta tizenegyesből szépített is az 59. percben. A kék-fehér együttes többet birtokolta a labdát a második játékrészben, a Fradi-szurkolók pedig egy-egy alkalommal kósza füttyel jelezték, nem örülnek, hogy kedvenceik csak védekeznek, illetve türelmesen várnak az ellentámadásokra.

Megérte ellenben kivárásra játszani a Ferencvárosnak, amely a végén még Varga Roland révén egy gólt hozzátett az addigi háromhoz.

Fradisták üzentek Dollnak2

S, ha már Fradi-szurkolók. Egy transzparenst is kifeszítettek a drukkerek, melyen jelezték, hogy elegük van Thomas Dollból és a német tréner távozását szeretnék. Egy másik feliraton utaltak továbbá a csúfos Európa-liga szereplésere is.

Helyszíni értesüléseink szerint a már a bemelegítésnél felhangzott az „Auf Wiedersehn” a német edző távozását követelve, majd amikor a meccs előtti bemutatás zajlott név szerint, a csapatot, a játékosokat éljenezték, Doll nevénél viszont füttyszó és megint az „Auf Wiedersehn” hallatszott. A negyedik gól után azonnal újra szólt a „Doll, takarodj!”, majd a drukkerek egy része gondoskodott arról hogy az edző anyanyelvén is értse, hogy mi a ferencvárosi drukkerek óhaja.

Fradisták üzentek Dollnak1

Az örökrangadó végeredménye tehát 4-1 a Ferencváros javára.

A játéknap másik két másik mérkőzésén a Haladás 2-2-s döntetlent játszott a hét közben Sevillában focizó Újpesttel, míg a Honvéd (amely szintén hétközi kupameccsel hangolt a hétvégére) a Kisvárda ellen győzött 4-0-ra.

Szombati eredmények:
DVTK–Puskás Akadémia 2-2
Debrecen–Mezőkövesd 1-1
MOL Vidi FC–Paks 1-1

A tabella, 2 forduló után:
1. Ferencváros 6 pont (gólkülönbség: 8-2)
2. Budapest Honvéd 6 (gk. 7-2)
3.  MOL Vidi FC 4 (gk. 5-1)
4.  Mezőkövesd Zsóry FC 4 (gk. 4-2)
5.  Debreceni VSC 4 (gk. 2-1)
6.  MTK Budapest 3 (gk. 3-4)
7.  Szombathelyi Haladás 1 (gk. 4-5)
8.  Puskás Akadémia 1 (gk. 2-3)
9.  Paksi FC 1 (gk. 2-4)
10.  Újpest FC 1 (gk. 2-4)
11.  Diósgyőri VTK 1 (gk. 3-6)
12.  Kisvárda Master Good 0 (gk. 0-8)

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás