promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vízilabda-eb: megint egy pofon, az oroszok is elverték a válogatottat
Borítókép:  Ilyés Tibor, MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az már a torna zárónapjának nyitómérkőzése előtt biztos volt, hogy a magyar férfiválogatott története második legrosszabb Eb-szereplésével tér majd haza, ugyanis az 1989-es bonni kilencedik hely kivételével ötödiknél egyszer sem végzett rosszabb helyen. Tavaly a margitszigeti világbajnokság negyeddöntőjében 14-5-re diadalmaskodtak a magyarok.

A kapuban ezúttal Vogel kapott lehetőséget, a fiatal hálóőr tehetetlen volt az oroszok vezető góljánál, a lövés ugyanis Jansik kezéről az ellenkező irányba pattant be. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Vámos lőtt a hálóba. A rivális kettős előnyt váltott gólra, a magyarok viszont elhibázták a fórt (2-1).

A kissé álmosító tempó az oroszoknak kedvezett, akik növelték is előnyüket, Vámos azonban létszámfölényben szépített, majd Erdélyi lőtt bombagólt ugyancsak fórból. A döntetlen állás után másfél perccel újra kettő volt az oroszok előnye, miután két emberelőnyt értékesítettek (5-3).

A nagyszünet után rögtön látványos akciógóllal léptek el az oroszok, Zalánki viszont gyorsan válaszolt fórból. A rivális magabiztosan játszott, újabb emberelőnyös góllal állította vissza a háromgólos különbséget. Vogel emberhátrányban védett nagyot, elől viszont teljesen tanácstalan volt a magyar válogatott, a nézőtéren pedig az egész Eb-n a csapatot biztató magyar szurkolóknál mintha elfogyott volna a türelem: „Küzdjetek!...” – hallatták hangjukat néhányan. Manhercz fórban még a kaput sem találta el, majd a negyedet Andrjukov szerencsés, blokkról bevágódó gólja zárta (8-4).

Magyar szempontból az Eb utolsó nyolc percét Bátori bombagólja vezette fel, majd újra ő talált be egy orosz blokk segítségével. Emberelőnyös orosz gólra gyorsan érkezett centerből Bedő válasza. Könnyen meglehetett volna akár az egyenlítés, de előbb az egész Eb-n gól nélküli Mezei, valamint a sokat hibázó Erdélyi is közvetlen közelről lőtt az orosz kapusba. Vámos szűk egy perccel a vége előtt ötméteresből talált be, és 17 másodpercet mutatott az eredményjelző, amikor az egyenlítésért támadhatott a magyar csapat: az időkérés után azonban Kovácsnál túl sokáig volt a labda, Bátori lövése pedig kapu fölé pattant.

A magyar válogatott nagy tornán 2002 után kapott ki újra az orosz csapattól, 1991-ben fordult elő legutóbb, hogy Európa-bajnokságon nem jutott a négy közé, és az 1989-es bonni kontinenstorna kilencedik helyezése óta nem szerepelt ilyen rosszul nagy világversenyen.

(TK via MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás