promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Európa Liga: a Sevilla négyet rúgott az Újpestnek
Borítókép:  Forrás: Twitter/Sevilla Fútbol Club
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A mérkőzés előtt összecsaptak a Sevilla és az Újpest szurkolói, a Hungarian Fanatics által közzétett videót a cikk végén találják. A beszámolók szerint a spanyolok késekkel támadtak.

„Nem tudom biztosra, hogy milyen kvalitású csapattal állunk szemben, de nem véletlenül vannak itt” – ezt mondta a Sevilla vezetőedzője, Pablo Machín az Újpest elleni mérkőzés előtt. A spanyol csapat az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában hazai pályán fogadta magyar ellenfelét. A talányok, amelyek esetleg Machín fejében felmerültek gyorsan, már a kezdő sípszót követő pár percben kiegyenesedtek.

Csapata uralta a mérkőzést az Újpest ellen, amely a 7. percig tartotta magát. Ekkora Jesus Navas indult be mélységből, majd egy labdaátvétel után lőtte ki a jobb alsó sarkot. A magyar csapat minimális esélyei a 31. percben foszlottak szét végleg: a leshatárról kilépő Yeddert Pauljevic buktatta, amiért piros lap (talán egy kicsit szigorúan) és zuhany volt a jutalma. Yedder köszönte a lehetőséget és büntetőjével 2-0-ra alakította az eredményt. Érdekesség, hogy az újpesti játékost a hétvégi fordulóban, az MTK elleni mérkőzésen, szintén piros lappal küldte le a játékvezető a pályáról.

Majd jött az első félidő vége, egész pontosan a 43. perc, amikor is kottára ugyanaz a támadásvaráció jött a Sevillától, mint első gól előtt: mélységi beindulás Navas részéről, a támadó a lekezelt labdát Sarabia elé passzolta, akinek már nem volt nehéz dolga, 3-0.

A második félidő a formalitás és a tisztes újpesti helytállás jegyében telt. Bár az embernek az az érzése támadt, akkor kerül helyzetbe a spanyol együttes, amikor akar. Az utolsó percekben még akart egy kis spanyol „ajándékot” adni vendégeinek: Vazquez 4-0-ra alakított az eredményt. A teljes képhez hozzátartozik, ha az újpesti Pajovic nem véd kiválóan, még nagyobb különbségű győzelemmel kezdi az idényét a Sevilla.

Azért, hogy magyar sikerről is essék szó: a Budapest Honvéd megtette, ami tőle telt, és hazai pályán 1-0-ra verte a luxemburgi Niederncorn együttesét.

Ellenben a magyar gyökerű felvidéki DAC hazai pályán 3-1-re kikapott a fehérorosz Dinamo Minszk együttesétől.

Egy hét múlva jönnek a visszavágók. Kell is a Sevilla vendégszereplése, úgyis rég látott már a honi drukker Magyarországon minőségi futballt.

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás