promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Úttörő lépést tett a Barcelona és az Everton
Borítókép:  Forrás: vi.nl
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A férfi és a női labdarúgás között nézőszám és a fizetések tekintetében is óriási különbség van. Minderre jó példa, hogy a Bajnokok Ligáját nyerő Real Madrid a 2016-os győzelemért 13,5 millió fontot kapott, a Lyon a női BL-elsőségéért 220 ezret. A labdarúgó-világbajnokság díjazásánál is sokszoros a különbség: 35 millió font 2 millió font ellenében. Vannak persze országok, klubok, amelyek próbálják minél inkább közös nevezőre hozni a két felet.

A Norvég Labdarúgó-szövetség tavaly év végén jelezte, hogy ugyanannyi pénzt fizet a férfi és a női felnőtt válogatottban szereplő játékosainak. De klubszinten az angol Lewes FC lépett nagyot azzal, hogy első profi- vagy félprofi klubként azonos összeget fizet mindkét nem futballistáinak.

Az említett csapatok mellett a spanyol Barcelona és az angol Everton is tesz azért, hogy a két fél közelebb kerüljön egymáshoz.

Az Everton – amivel az első profi angol klub lett – az új szezonjában használatos idegenbeli mezét a női csapattal mutatta be. „Ismerjük a történelmünket, de most épp a jövőnket teremtjük” – írta az egyesület Twitter-oldalán.

A Barcelona szintén hozzátette a magáét: elsőként a világon a férfi csapat mellett, a női labdarúgójat is elvitte a szokásos előszezonbeli külföldi túrájára.

Mind az Everton, mind a Barcelona megnyilvánulása szorosan kapcsolódott a Nők a futballban szervezet által indított, és nem rég a #WhatIf névre keresztelt kampányához, amelynek az az elsődleges célja, hogy elősegítse a két nem közeledését, egyenlőségre való törekvését a focipályákon is.

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás