promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szándékos emberöléssel vádolják, mégis Messi ellen készülhet
Borítókép:  Forrás:noticiasaominuto.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Száznegyvenegy nap után engedték ki a börtönből Rúben Semedót, a spanyol élvonalba idén feljutott Huesca labdarúgóját a múlt héten, és immár új csapatával edz.

A Villareal csütörtökön egyezett meg az újonccal, hogy egy évre kölcsönadja neki a 24 éves portugál középső védőt, aki védekező középpályásként is használható. Az ESPNFC azt írja, a klub sportigazgatója a Cadena Ser spanyol rádiónak azt nyilatkozta, hogy nem érdekli őket a játékos magánélete, nem fogják naponta ellenőrizni, hova megy, mit csinál.

„Jó üzletet csináltunk vele, biztosan meg fog dolgozni a fizetéséért. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá is, mint a keret másik 23 játékosára, ha vét ellenük, büntetést kap. Semedo azt mondta, nagyon hálás, hogy megkapja a lehetőséget, megígérte, hogy nem lesz gond vele. Mindenki megérdemel egy második esélyt” – állt ki új játékosa mellett Emilio Vega. Hozátette, amíg nem ítéli el a bíróság, addig megilleti őt az ártatlanság vélelme.

A klub ötvennyolc éve létezik, először jutott fel az élvonalba, és nem kis kockázatot vállalt azzal, hogy kölcsövette Semedót. 

A futballista Zöld-foki szigeteki felmenőkkel rendelkezik, Amadorában született, ami Lisszabon elővárosa. A városrész egy ipari körzet raktárakkal, lerakatokkal, a legtöbb nagy cégek ide települt, tele van lakótelepi toronyházakkal, egyszóval nem egy gyerekbarát zöldövezet.

Klasszikus történet az övé: a szegényebb családból a sport révén tudott kiemelkedni, leigazolta a városi Sporting, ahonnan szép karriert futott be. A felnőtteknél is bemutatkozott, sőt a portugál U21-es csapatba is behívták. Tavaly 14 millió eurót fizetett érte a Villareal, ami egy védőért egyáltalán nem rossz pénz.


Az még talán csak intő jel volt, hogy felnőtt karrierje során alig több mint tucatnyi meccsen kétszer is kiharcolta magának a kiállítást. A tehetsége ekkor még a segítségére sietett. Civil életében elkövetett baklövései után azonban hálát adhat a sorsnak, illetve a Huesca vezetőségének, hogy valaha még pályára léphet kedvenc sportágában.

2017 novemberében épp sérülése miatt kellett volna kezeltetnie magát, amikor egy valenciai bárban összeszólalkozott egy férfival, és pisztolyt rántott. Hogy mit keresett nála a fegyver, nem tudni, de ha már ott volt, megfenyegette vele vitapartnerét. Már eme incidens miatt is bíróság elé kellett állnia, de csak ezután jött a java.

2018 februárjában a vád szerint két társával kikötöztek egy embert Semedo otthonában, összeverték, majd elmentek az áldozat lakására, és kirámolták. Szándékos emberölés kísérlete, rablás, emberrablás miatt helyezték előzetes letartóztatásba, és csaknem öt hónapon át rács mögött ült. Nem csoda, hogy a Villareal felfüggesztette, majd később nem ragaszkodott hozzá. 30 ezer eurós óvadékért cserébe nyerte vissza a szabadságát.

„Egészen fel vagyok dobva, nagy önbizalommal várom a La Liga rajtját. Fontos szerepet szeretnék betölteni a csapatban. Szerintem versenyképes a keretünk, s el fogjuk érni a célunkat, bent fogunk maradni az első osztályban” – nyilatkozta a játékos köcsönvétele után.

Ez nem is furcsa, én is az lennék, ha szabadulásom után rögvest a spanyol élvonalban tartanának rám igényt, ahol Lionel Messi ellen kell bizonyítanom. A Huesca klubigazgatója Semedo fizikai állapotáról azt mondta, kielégítő, ugyanis nem csak edzett a börtönben, de még futball meccsen is játszott...

A portugál titánnak mostantól hetente be kell jelentkeznie a bíróságon, és természetesen várja a tárgyalását, mely még el sem kezdődött. Ha elítélik, akár a bajnokság közben mehet vissza a hűvösre, nem is kevés évre. Tavaly például egy férfi bombával akarta megölni a feleségét a spanyolországi Elchében, 15 év letöltendőt kapott érte.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás