promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gangl varázslatos védésével a négy között a női pólócsapat
Borítókép:  Forrás: a torna hivatalos Facebook-oldala
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az olaszok ellen remek friss emlékünk volt a mérkőzés előtt: a tavalyi hazai világbajnokságon 10-8-ra vertük őket az 5-6. helyért zajló találkozón. Igaz egyik csapat sem repesett az örömtől, hogy nem az éremért csatázott. Náluk tíz, nálunk hét játékos volt ott a Margitszigeten a mostani keretből, Bíró Attila szövetségi kapitány előzetesen ezt az egy dolgot – nagyobb tapasztalat – hozta fel érvként az olaszok mellett.

A törököket, németeket, szerbeket agyonverte a csoportban Magyarország, a spanyoloktól kikaptunk, és mivel az oroszokat sikerült legyűrni, második helyen jutottunk a negyeddöntőbe. Az olaszok a görögökkel szemben egyetlen góllal maradtak alul, a hollandokkal döntetlent értek el, így harmadikként kerültek a nyolc közé.

Sorra kapták a kontrákat a magyarok a bíróktól, hiába forgatta Bíró a centereket középen. Az olaszok ugyanúgy csíptek-haraptak, mint a két héttel ezelőtti rotterdami tornán, ahol döntetlen lett a vége. Erre a stílusra lehetett számítani tőlük, férfi vonalon is mindig erre panaszkodnak a mieink.

0-2-nél – mindkét olasz gól kapásoldalról érkezett –, egy kapufáról kipattanó lövés után érkezett Rebecca Parkes szépítő gólja. Hat perc után szereztünk gólt. Gangl két óriási lövésbe is bele tudott érni a magyar kapuban, de a másodiknál, Bianconi lövésénél a lécről befelé pattant a labda (1-3). Előnyből a cséká, Keszthelyi Rita lőtt nagy gólt középről. Garibotti ugyanekkorával felelt, amire újfent Keszthelyi reagált, ötösméteresből talált be. Aki kibrusztolta: Gyöngyösi Anikó. A magyar csapatkapitány megúszás után nem tudott egyenlíteni, Giulia Gorlero ujjheggyel védett, óriási lehetőség volt.

Rebecca Parkes lemásolta első gólját, a jobboldali kapufáról kipattanó labdát ütött be lesipukásként Gorlero kapujába, végre egyenlő (4-4)! Ne felejtsük el, hogy a riói olimpiai ezüstérmes tempózott a magyarokkal szemben. Ez felértékelte, az emberhátrányos védekezésünket, ami príma volt, az olaszok sorra kapták, és puskázták el őket. Mondjuk mi sem remekeltünk fórban.

Gyöngyösi Anikó a sokadik bejátszást kapta a nagyszünet előtti másodpercekben, ezúttal a nyakában lógó három bekk sem tudta megakadályozni a gólszerzésben, fantasztikus csavarásával először vezettünk a negyeddöntőben (5-4). Emberelőnyből gólképtelenek maradtunk az első két negyedben, centerből viszont háromszor is bevettük az ellenfél kapuját. 4-1-es rohammal fordítottuk meg a meccset.

Gurisatti Gréta, aki 16 góljával holtversenyben vezette a meccs előtt a góllövőlistát, egyelőre nem talált be. A dunaújvárosi játékosnak maszkban kellett pólóznia orrtörése miatt, azért nem semmi, hogy így is bevállalta. Leimeter Dóra találatával először vezettünk kettővel. Ám Chiara Tabani centerből válaszolt hamar, majd Emmolo ágyúzott a pipába a Kígyó térről (6-6). A léc is a segítségünkre sietett, hogy ne vegye vissza a vezetést Olaszország. Befagyott az eredmény 6-6-nál, képtelenek voltak betalálni a csapatok. Az olaszok törték meg a gólcsendet Garibotti révén, aki harmadik találatát szerezte már. Most 3-0-lal az olaszok fordították meg a meccset.

Gyöngyösi hiába harcolt ki újabb büntetőt, Keszthelyi balra célzott, Gorlero pedig rajta volt. A túloldalt Garibotti már négynél tartott, 6-8-cal fordulhattunk az utolsó negyedre.

Leimeter Dóra cimbalomszögből lőtt szép gólt, életben maradtunk ezzel, de az olaszok remekül tüzeltek messziről, Elisa Queirolo lőtt nagy gólt. Úgy is fogalmazhatunk, hogy Gangl Edinától nem jöttek a bravúrok. Szilágyi megint közelebb hozott bennünket egy percre rá (9-8)! Aztán előnyben ugyanő csapnivaló passzt kapott, s kis híján lepergett az idő, a pólós a labda után úszott, megfordult, és irgalmatlan gólt lőtt a hosszúba. Újra egyenlő (9-9).

És aztán jött Keszthelyi, MICSODA GÓÓÓÓÓL!!! Kapásoldalról kapott óriási passzt, és csodásan csavart a hosszúba, 10-9 ide!!! Az olaszok azonban ügyes húzással két centerrel támadtak, ötméterest harcoltak ki alig tíz másodperccel a vége előtt. A kapusunk, aki a meccsen nem sok vizet zavart, jobbra vetődött, és megfogta a sorsdöntő büntetőt! Ilyen egy klasszis, akkor lép közbe, amikor a legjobban kell, Gangl Edina is így tett.

Bíró Attila ezt már csak az uszoda sarkában nézte, mert elküldték korábban a kispadról. A vége 10-9, bejutottunk a legjobb négy közé.


Az elődöntőben a holland-német meccs győztesével játszunk, vagyis minden bizonnyal a hollandokkal. 

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás