promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valami nagyon nem stimmel a vízilabda válogatottal
Borítókép:  Forrás: A torna hivatalos Facebook-oldala
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az olaszoktól kapott méretes szerdai zakó (5-12) helyretette a csapatot a barcelonai Európa-bajnokságon, egyben lejtőre állította. Märcz Tamás a vereség után azt nyilatkozta, nem érti, hogy fordulhat elő, hogy két órával a csapatmegbeszélés után a játékosok semmit nem csinálnak meg abból, amit kért tőlük. Zavar van tehát a fejekben, de arra azért senki sem számított, hogy a csoportban az olaszok által 14-1-re kiütött németekkel is meg kell majd szenvednünk.

Nem emlékszem, mikor állt utoljára 1-1 az eredményjelzőn a nagyszünetben a magyar válogatott bármelyik összecsapásán. A pénteken, ebédidőben rendezett meccsen Julian Real szerzett vezetést, s Bedő Krisztián csak a második negyedben tudott egyenlíteni. Hiába szerzett vezetést Bátori Bence, Real újra és újra kiegyenlített, a mieink valószínűleg egy életre megjegyzik a Waspo Hannover játékosának a nevét. A németek egyébként a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjéről kevéssel lemaradó Spandau 04 csapatára alapozzák a válogatottat, izmos kis együttest raktak össze. Azért ennek ellenére a mi szintünk normális esetben messze van az övéktől, de ezúttal ezt nem sikerült megmutatni a közönségnek.

magyar nemet polo eb2

Vagy Schenkel kapus védett gond nélkül, vagy a kapufát morzsolták szét a mieink, csak vergődött a magyar csapat, sokszor érthetetlenül erőtlenül játszottunk. Az embernek néha már az volt az érzése, a játékosok szándékosan a harmadik helyen akarnak végezni: vereség esetén jó eséllyel a görögök jöttek volna a nyolcaddöntőben, majd vélhetőleg a horvátok a negyeddöntőben, s nem a szerbek. Ezt a gondolatot elhessegette az újonc Pohl Zoltán, aki 3 perccel a vége előtt megúszásból egyenlített (4-4).

Vogel Soma sem panaszkodhatott a szerencsére, a felső léc vele volt fontos pillanatban, így az utolsó támadásnál csak arra kellett figyelnünk, hogy ne adjuk el a labdát. Szenvedős meccsen végül sikerült kicsikarni a németekkel a 4-4-es döntetlent.

Märcz Tamásnak sürgősen rendet kell tennie játékosai fejében, mert láthatóan komoly probléma van a játékosok önbizalmával. Az a csapat, amelyik a Világligában le tudja győzni az aktuális világbajnokot, majd az Eb előtt edzőmeccsen ezt újra megteszi, nem szabad, hogy ilyen összeszedetlenül játsszon, s ez nem csak a mostani Eb-re vonatkozik.

Märcz Tamásnak újra csalódottan kellett értékelnie a köztévé kamerája előtt:
Valamiért elkezdett fáradni a csapat, lehet, hogy ez mentális fáradság. Rettenetesen rosszul támadtunk, viszont a védekezés nagyon a helyén volt, gratulálok a védelemnek, és Vogel Soma kapusnak. Az első másfél negyedben nem tudtunk kiállítást kiharcolni, ennek az lehet az oka, hogy lassan érünk fel a kapu elé, a center nehezen veszi fel a pozícióját. Türelmetlenek is voltunk. Többet várok a csapattól. Valami döcög, de volt pár éve ugyanilyen a horvátoknál, szerbeknél, mielőtt olimpiai bajnokok lettek. Reakciókat várok most a csapattól, ennél mindenki többet tud.

Vámos Márton sem volt túl boldog:
A kapufáról sokszor kifele pattant a labda, de nem tettünk eleget érte, hogy szerencsénk legyen. Botrányos volt az emberelőny kihasználásunk, nem értem, hogy miért, megpróbáljuk megfejteni az okát. Van két napunk edzeni, regenerálódni, talán ez ad valami impulzust, ami átszakíthatja bennünk a gátat. Az olaszok elleni vereség még benne volt a fejekben.

A nyolcaddöntőben jöhetnek a hollandok vasárnap délután.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás